• dimarts 21 de març del 2023

Armengol reivindica a Eivissa que una economia feminista "és una societat millor i més justa"

img

IBIZA, 8 Set.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha inaugurat a Eivissa una nova edició de les Aules Feministes, on ha reivindicat que una economia feminista "és una societat millor, més justa i igualitària"

Així s'ha expressat la cap de l'Executiu autonòmic durant l'acte d'aquest dijous, on ha apuntat també que cal treballar per aconseguir una "igualtat real tant a l'espai públic com a privat per tenir les mateixes oportunitats".

"Les dones sostenim la vida i fem possible l'economia", ha afegit Armengol. Així mateix, ha reafirmat el compromís del Govern de "seguir impulsant polítiques públiques feministes, reforçant els serveis de dependència, l'educació 0-3 anys, la nova prestació d'atur per a treballadores de la llar, el Pla Corresponsables i de Conciliació, els agents de coeducació i mesures com la reforma laboral i el salari mínim interprofessional, que afavoreixen majoritàriament dones, que som les que més patim la precarietat laboral”.

D'altra banda, ha recordat que encara es viu en una societat patriarcal i, "malgrat els molts avenços aconseguits gràcies a la lluita i l'empenta del moviment feminista, encara queda molt camí per recórrer". En aquest punt, ha contemplat que un dels propers passos ha de ser "acabar amb l'explotació i l'esclavatge que suposa la prostitució".

En el seu discurs, la presidenta ha lamentat també que "alguns "volen veure les dones "petites i febles". "Davant això hem d'estar encara més forts i unides que mai; el moviment feminista és una revolució pacifista, un arbre molt arrelat a les Illes que continua creixent amb la il·lusió i la força de totes", ha sentenciat.

>

Aquest any, sota el títol 'Economia per a la igualtat. L'agenda feminista', es vol apropar l'accés de l'economia a les dones i, alhora, que l'economia tingui presents les necessitats i els valors de les mateixes.

Així, segons ha detallat el Govern, a les jornades es tractaran temes com la perspectiva de gènere en la reforma laboral, l'anàlisi de la bretxa salarial, l'economia del coneixement, els efectes de la digitalització en les dones o la coresponsabilitat i la conciliació, entre d'altres.

Aquestes activitats es duran a terme fins al 10 de setembre i comptaran amb la participació de representants de diversos àmbits del feminisme o que destaquen pel seu activisme, tant en l'àmbit social com acadèmic, en la lluita per aconseguir la igualtat entre dones i homes.

Les Aules han començat aquest dijous a l'Espai Cultural Can Ventosa d'Eivissa amb una taula rodona on s'ha analitzat la reforma laboral amb perspectiva de gènere.

La jornada acabarà amb la presentació de 'La violència sexual sense record a les Illes Balears' i 'Estudi del tractament judicial donat a les dones i les seves filles i fills menors d'edat en els procediments de família en els quals es constata l'existència de violència de gènere 2021'.< /p>

Els actes continuaran divendres amb diverses ponències que reflexionaran sobre la infraestructura de l'economia, les claus feministes per a una economia en igualtat, la digitalització i el gènere o els desafiaments amb què es troben les dones joves.

p>

La jornada acabarà amb l'actuació 'La paraula i la música. Eines contra la violència cap a les dones', a càrrec de Lourdes Pastor (veu) i Melón Jiménez (guitarra).

Dissabte les Aules es traslladaran a Formentera, amb una ponència sobre els plans d'igualtat a els mitjans de comunicació públics i un espai de presentació de bones pràctiques en la lluita contra la bretxa salarial des de les administracions públiques.

Les Aules Feministes d'Eivissa i Formentera són un espai obert a tota la ciutadania. L'organització de les jornades compta amb la col·laboració del Consell d'Eivissa, el Consell de Formentera i l'Ajuntament d'Eivissa, entre d'altres.

Notícies més vistes Avui