• dimarts 21 de març del 2023

Armengol trasllada el seu "màxim respecte" per la Justícia però defensa el treball de Truyol contra els abocaments

img

"Es comença a posar solucions, precisament amb Neus com a responsable d'Emaya", defensa

La presidenta del Govern assegura que "ningú es va posar de perfil davant aquest problema i, en aquest cas, Truyol és una persona que es va dedicar a solucionar-lo"

PALMA, 29 Jun.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha traslladat el seu "màxim respecte" per la Justícia però ha destacat la feina de l'actual regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, quan a l'anterior legislatura era responsable d'Emaya per a intentar afrontar el problema dels abocaments a la Badia de Palma.

En declaracions als mitjans després d'un acte a la Unitat Bàsica de Salut a El Molinar, la presidenta de l'Executiu balear ha subratllat que es tracta d'un problema "de moltes dècades".

"Es comença a posar solucions, precisament amb Neus com a responsable d'Em aia”, ha defensat, alhora que ha recordat que va ser llavors quan es va pactar amb el Govern que el cànon de sanejament es dediqués a infraestructures hídriques de Palma: “Això no succeïa abans que nosaltres arribéssim a governar i es fa un procediment per arreglar un problema. Sí que puc garantir la feina que ha fet Neus Truyol".

Sobre la crisi a l'Ajuntament de Palma després del cessament de dos regidors d'Unidas Podemos, Sonia Vivas i Rodrigo Romero, la presidenta balear ha considerat que el problema ha estat resolt per l'equip de govern de Cort. "L'alcalde --en referència a José Hila-- ho va explicar molt bé, que era per l'interès general i per seguir servint els ciutadans de Palma, que és el que està fent”, ha reblat.

Amb tot, ha asseverat que una altra de les necessitats “bàsiques” de Palma era la depuradora, “trobar finançament”, cosa que s'ha aconseguit, en paraules d'Armengol, per la feina de Cort, el Govern i el Govern: "S'està fent gràcies als fons europeus". "Ningú es va posar de perfil davant aquest problema i, en aquest cas, Truyol és una persona que es va dedicar a solucionar-ho".

Notícies més vistes Avui