• dilluns 5 de juny del 2023

Armengol valora positivament les mesures del Govern d'Espanya davant els efectes de la guerra i la inflació

img

PALMA, 26 juny.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha valorat de manera positiva les mesures anunciades aquest dissabte pel president del Govern, Pedro Sánchez, per combatre els efectes negatius de la guerra d'Ucraïna i la inflació.

Segons ha manifestat la presidenta Armengol en declaracions als mitjans, les mesures anunciades pel Govern de l'Estat per fer front als efectes negatius de la guerra i la inflació, "mereixen una valoració positiva" i "demostren que el Govern està al costat dels ciutadans".

En aquesta línia , ha recordat que "el Govern ja va aprovar un primer bloc de mesures al voltant dels efectes negatius de la guerra d'Ucraïna i la inflació que pateixen moltes famílies". "Ara", ha afegit, "aquest segon bloc ve a ajudar no només les famílies vulnerables, sinó també la classe mitjana del país, que necessita, sens dubte, de l'ajuda de les institucions". p>

D'aquesta manera, ha valorat que "se segueix la tònica aplicada durant la legislatura, tant amb la pandèmia com, en aquests moments, amb la guerra i la inflació". "Davant aquestes dificultats, hi ha governs al costat de la població i prenent mesures per intentar evitar al màxim danys que són a nivell nacional, però que tenen uns efectes molt locals, també en els ciutadans de Balears", ha posat èmfasi.< /p>

Així mateix, Armengol ha apuntat que, també, "des del Govern sempre s'ha actuat des de l'acord, amb el diàleg social, i l'entesa amb altres institucions".

"Balears va ser la primera comunitat autònoma, i de les poques, que va fer un decret llei de mesures urgents per fer front als efectes negatius de la guerra d'Ucraïna", ha recordat en aquest sentit, destacant, entre d'altres, les mesures impulsades des de l'executiu autonòmic per al transport públic i la revaloració de tots els preus d'obra pública. "L'objectiu és poder seguir invertint en allò que és necessari i fonamental per als ciutadans de Balears", ha emfatitzat.

Finalment, Armengol ha avançat que "el Govern balear estudiarà ara les mesures proposades aquest dissabte pel govern d'Espanya, per poder fer la translació a aquesta comunitat”. I, ha sentenciat, afirmant que aquest executiu "sempre que vegi que hi ha una necessitat de prendre mesures urgents les prendrà".

Notícies més vistes Avui