• dimecres 7 de desembre del 2022

Armengol visita les millores a la unitat d'obstetrícia de Son Espases

img

La presidenta també s'ha compromès a la creació d'un Centre de Naixements. Serà el primer de la sanitat pública a Espanya

PALMA, 23 Ago.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha visitat aquest dimarts, juntament amb la consellera de Salut i Consum , Patricia Gómez, les millores realitzades als serveis que ofereix la unitat d'obstetrícia de l'Hospital Universitari de Son Espases.

Durant la visita, la presidenta ha agraït als professionals d'aquesta àrea la seva "professionalitat i treball" "ja que aquest, juntament amb l'aposta feta pel Govern, des de l'any 2015, per la sanitat, "que es reflecteix en un pressupost de més de 2.000 milions d'euros destinats a la sanitat pública", ha estat el que "ha permès les millores dutes a terme a la unitat d'obstetrícia".

Entre les millores realitzades a la unitat d'obstetrícia destaquen "el fet que totes les habitacions d'aquesta unitat hospitalària siguin individuals ". També, ha afegit, “que s'hagin incorporat bressols que es poden unir als llits de les mares”. Tot això, ha posat èmfasi "suposa una garantia d'humanització de la sanitat pública".

Així mateix, ha precisat, "encara queden molts projectes per seguir avançat en les millores de la unitat d'obstetrícia de Són Espases, en aquests mesos que falten fins a la propera legislatura".

En aquesta línia, la presidenta s'ha compromès a fer un Centre de Naixements, a les antigues cases de Son Espases, que s'espera que es pugui fer el proper 2023. "Serà una unitat hospitalària, que estarà liderada per les llevadores de l'Hospital, perquè dones, sense risc, puguin tenir un part en un espai més càlid", ha detallat, assegurant que projecte inicial d'obres està molt avançat i s'invertirà aproximadament un milió d'euros”.

La presidenta ha posat en valor que el Centre de Naixements de Son Espases serà el primer de la sanitat pública de tot Espanya. Un motiu del qual ha dit sentir-se "molt orgullosa" ja que "garantirà que la dona pugui tenir el part que desitja i fer-ho, a més, amb tota la seguretat, perquè en el cas que hi hagués alguna complicació, aquesta entraria , immediatament, al sistema". "És, en definitiva, una aposta en pro de la dona i dels drets de la maternitat, que és adequat facilitar des de la sanitat pública", ha sentenciat.

Notícies més vistes Avui