Arrestada una dona quan embarcava en un vol a Colòmbia per haver pagat el bitllet amb una targeta robada. Detinguda una dona quan embarcava en un vol a Colòmbia per haver pagat el bitllet amb una targeta robada.

Arrestada una dona quan embarcava en un vol a Colòmbia per haver pagat el bitllet amb una targeta robada.

Detinguda una dona quan embarcava en un vol a Colòmbia per haver pagat el bitllet amb una targeta robada.

PALMA, 29 d'agost.

La Guàrdia Civil de l'aeroport de Madrid ha detingut una dona com a suposada autora d'un delicte d'estafa just quan anava a embarcar en un vol amb destinació a Colòmbia, que havia pagat amb una targeta robada a Mallorca.

Segons ha informat la Benemèrita aquest dimarts en una nota de premsa, els fets van ocórrer la setmana passada, quan la víctima va denunciar en la Guàrdia Civil de Campos que havia sofert un càrrec fraudulent a la seva targeta de crèdit la nit anterior per un import de 1.300 euros.

Ràpidament es va activar el protocol d'urgència creat per aquests casos i els agents de l'Equip @ i l'Equip de Delictes Tecnològics (Edite) de Balears van assumir la investigació. Així, van comprovar que es tractava d'un càrrec d'una companyia aèria.

De forma immediata van sol·licitar les dades relacionades amb la compra i van obtenir la reserva d'un seient en primera classe per volar a Colòmbia des de Madrid.

Davant aquesta circumstància, van sol·licitar la col·laboració de la Guàrdia Civil de l'aeroport de Madrid, perquè, seguint les instruccions donades des de Balears, localitzessin la sospitosa i l'arrestessin, la qual cosa van dur a terme quan aquesta anava a realitzar l'embarcament.

Una vegada detinguda, es va comprovar com, instants abans, acabava de comprar amb la mateixa targeta un altre bitllet per valor similar al anterior. Cal destacar que la companyia aèria, en vista de l'ocorregut, va retornar a la víctima els diners estafats.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha insistit en la necessitat de denunciar els fets a la major brevetat possible, ja que això augmenta les possibilitats de recuperar els diners, com en aquest cas.

De la mateixa manera, han recomanat no facilitar o introduir les dades de les targetes de crèdit en pàgines web que no siguin de confiança o conegudes per l'usuari.

Tags

Categoría

Illes Balears