Augmenten els pacients a Urgències i s'incrementen molt els diagnòstics de virus respiratoris, segons sindicats.

Augmenten els pacients a Urgències i s'incrementen molt els diagnòstics de virus respiratoris, segons sindicats.

Satse assenyala que hi ha llits buits i que "no es preveu saturació"

PALMA, 29 des.

El Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) ha assenyalat que està augmentant el nombre de pacients que acudeixen a les Urgències dels hospitals Son Espases i Son Llàtzer i que s'han "incrementat molt" els diagnòstics que es realitzen, tot i que sense arribar a escenaris de saturació.

Aquesta situació es deu a l'augment en els últims dies de la incidència de virus respiratoris com la grip, la Covid o el VRS, principalment per l'arribada del fred i l'augment dels contactes socials.

El president de Simebal, Miguel Lázaro, ha explicat a Europa Press que malgrat l'augment de pacients que acudeixen a les Urgències dels dos hospitals "no hi ha saturació ni sobrecàrrega" i que no hi ha pacients que estiguin esperant per ser ingressats.

Principalment es tracta de pacients amb grip, grip A o Covid, als quals se'ls realitzen proves en arribar a les Urgències. Lázaro ha indicat que no es practiquen proves a tots els pacients però sí s'ha constatat un augment de positius en Covid.

Igualment, ha afirmat que si continua augmentant la incidència i el nombre de pacients que acudeixen a les Urgències "es podria donar" que alguns pacients hagin d'esperar per ser ingressats. El president del Sindicat ha explicat que la majoria d'aquests pacients no presenten patologies greus ni complicacions que requereixin ingrés i que per això no hi ha saturació.

En aquesta línia, des del Sindicat d'Infermeria Satse també han assenyalat que actualment no hi ha sobrecàrrega a les Urgències de Son Espases i Son Llàtzer i que hi ha llits disponibles per als pacients que necessitin ingressar, d'aquesta manera, han subratllat que "no es preveu saturació" en els pròxims dies o setmanes.

Lázaro ha aprofitat per insistir que "és fonamental sensibilitzar-se de que és importantíssim vacunar-se", tant contra la grip com en Covid, sobretot les persones grans.

.

Tags

Categoría

Illes Balears