Aurora Jhardi, als investigadors del cas Cursach en el judici: "Em sap molt greu que siguin aquí".

Aurora Jhardi, als investigadors del cas Cursach en el judici:

PALMA, 13 Set.

L'exregidora de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma entre 2015 i 2019, Aurora Jhardi, ha afirmat aquest dimecres que "li sap greu" que s'estigui jutjant al jutge Manuel Penalva, al fiscal Miguel Ángel Subirán i els agents del Grup de Blanqueig de la Policia Nacional. "Em sap molt de greu que estigueu aquí", ha afirmat dirigint-se a ells durant el judici als investigadors del cas Cursach.

Ha estat durant la seva declaració com a testimoni en el judici mentre responia a les preguntes del fiscal Tomás Herranz, que ha insistit en aquest punt per saber per què s'ha dirigit als acusats en aquests termes. Jhardi ha respost que "tot allò que acabi en un judici li sap greu", tot i que seguidament s'ha disculpat "per haver-se excedit".

També durant l'interrogatori del Ministeri Públic, l'exedil ha revelat que va mantenir entrevistes tant amb el fiscal Subirán com amb diversos dels agents, que li posaven al dia de què s'estava investigant. Sobre això, ha afegit que Subirán li va advertir que "tengués cura perquè era una investigació secreta que durava molt de temps".

Responent igualment al fiscal, Jhardi ha subratllat en diverses ocasions la "manca d'experiència" de l'equip de govern en el moment de la investigació, més d'un any després d'iniciar-se la legislatura. "Fins que no portes un any o un any i mig un no hi camina com gall sense cap", ha apuntat.

A preguntes de les defenses, tant de Javier Barinaga com Pedro Horrach, l'exedil ha destacat que no va rebre pressions per declarar davant la policia en un sentit o un altre i ha explicat que no va declarar mai en seu judicial.

Cal recordar que l'exregidora va ser condemnada a nou anys d'inhabilitació per prevaricació administrativa per revocar sense justificació legal la llicència de publicitat dinàmica del Grup Cursach i retirar llicències als coneguts com "tiqueteros".

Tags

Categoría

Illes Balears