• dimecres 7 de juny del 2023

Avancen les obres per senyalitzar 1.682 metres lineals de camins al bosc de Bellver

img

PALMA, 10 Ago.

L'Ajuntament de Palma avança amb les actuacions per senyalitzar i delimitar 1.682 metres lineals de camins existents a el bosc de Bellver mitjançant la plantació de 5.800 arbres i plantes arbustives i la instal·lació de baranes.

La tinent d'alcalde d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, amb el coordinador de Districte Ponent, Manuel Fernández i l'enginyer de Camins municipal, Juan Afan de Rivera, han visitat aquest dimecres les obres que s'estan realitzant.

Pastor ha destacat que aquest és un projecte que té com a objectiu regular els usos del bosc. "Volem dirigir la gent per evitar que utilitzin dreceres, tancar-los i reforestar amb arbres i plantes arbustives", ha dit la regidora, que ha ressaltat que la inversió en reforestació és important i permetrà que el bosc guanyi en vegetació. "Es farà una senyalització i s'ordenaran els usos del bosc", ha afegit.

Afan ha explicat que les actuacions que s'estan fent consisteixen, per una banda, en la construcció de terrasses tant amb 'pedra en sec' com mitjançant troncs per evitar l'erosió del sòl i, per altra banda, la delimitació mitjançant talanqueres dels senders del bosc.

Aquesta intervenció, que s'adjudica a l'empresa Eulen SA i s'executa durant els propers cinc mesos, té un pressupost de 496.160 euros i ha rebut ajuda del Govern a través de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El projecte, que ha començat a executar-se a diferents punts del bosc, contempla la plantació de 5.800 arbres i arbustives locals de fulla perenne i sembrar sembra a 1.908 m2 de gramínies locals en noves zones generades contra l'erosió.

A més, al llarg del bosc es realitzaran 1.682 metres lineals de senders que ja existeixen i que amb aquesta actuació es dotaran de nou vas baranes per delimitar millor els camins.

En aquest sentit, es plantegen diferents mesures per delimitar millor els camins com la instal·lació de baranes al camí perimetral, la sembra d'arbres i plantes arbustives locals protegits per un tancat i la formació de terrasses de diferents tipologies per disminuir erosió al bosc i generar noves zones de terra vegetal.

Notícies més vistes Avui