• dilluns 5 de juny del 2023

Baixen els casos i les hospitalitzacions COVID-19 a Balears: "Estem sortint de la setena onada"

img

Son Espases adverteix que la nova variant estesa ara per l'Índia "arribarà com han arribat les altres"

PALMA, 22 Jul.

L'Hospital Universitari Son Espases ha assegurat que el nombre de casos i hospitalitzacions per coronavirus està baixant a Balears des de fa setmanes, per la qual cosa ja es pot dir que el arxipèlag "està sortint de la setena onada".

En declaracions a Europa Press, el cap del Servei de Microbiologia de l'hospital, el doctor Antonio Oliver, ha explicat en aquest sentit que el pic de contagis a les Illes es va assolir fa aproximadament tres setmanes i que els casos baixen "des de fa dos", igual que les hospitalitzacions. "També hem arribat al pic d'ingressos", ha assenyalat.

D'altra banda, preguntat per la presència de variants a Balears, el doctor ha indicat que la dominant segueix sent l'òmicron BA. ja que representa el 95% dels contagis. "L'altre cinc per cent es reparteix a parts iguals entre la BA.2 i la BA.4", ha afegit.

Així mateix, ha advertit que, encara que encara no s'ha detectat la nova variant 'centaurus' a la comunitat, es tracta d'un cep que s'està "escampant molt" per l'Índia i altres països.

"Se suposa que és la propera important, s'estén com les altres variants prèvies i arribarà com han arribat les altres”, ha previst Oliver. Amb tot, ha recordat que la simptomatologia és la mateixa, encara que "més transmissible".

"És veritat que estem baixant, però és possible que al llarg de l'estiu, si ve la nova variant , es doni un altre petit bec", ha conclòs el doctor.

Notícies més vistes Avui