Notícies Balears.

Notícies Balears.

Baleares, de moment, descarta tornar a l'obligatorietat de la mascareta en hospitals i centres de salut.

Baleares, de moment, descarta tornar a l'obligatorietat de la mascareta en hospitals i centres de salut.

PALMA, 5 de gener.

La Conselleria de Salut no es planteja, de moment, tornar a imposar l'obligatorietat del ús de la mascareta a hospitals i centres de salut.

Fonts del departament que dirigeix Manuela García han reiterat, davant la incidència actual dels virus respiratoris a l'arxipèlag, que l'escenari és la recomanació de l'ús del barret si es tenen símptomes.

En aquest sentit, s'insisteix en la rentada freqüent de mans o l'ús de la mascareta si es perceben símptomes per aquest tipus d'infeccions, entre altres.

Al mateix temps, Salut recorda la necessitat de cobrir-se el nas i la boca en tossir o esternudar, l'ús de mocadors d'un sol ús per contenir les gotetes respiratòries o les secrecions i que es treguin després a la paperera. Al mateix temps, recomanen evitar anar a treballar si es tenen símptomes de malaltia, sempre que sigui possible.

Altres CCAA, com la Comunitat Valenciana, sí que han remès una instrucció de la Direcció General de Salut Pública que estableix l'obligatorietat de l'ús de mascaretes en els centres sanitaris i sociosanitaris com a mesura preventiva davant el repunt d'infeccions per virus respiratoris.

.