Baleares impulsa la millora de l'eficiència de l'Administració: "A vegades dóna més problemes que solucions".

Baleares impulsa la millora de l'eficiència de l'Administració:

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, ha aprovat la creació de la Comissió de Simplificació i Racionalització Administratives de les Administracions Públiques, amb l'objectiu d'avançar cap a una prestació dels serveis públics més eficaç i eficient.

"A vegades dóna més problemes que solucions. Hi ha ciutadans que en lloc de rebre un servei públic de l'Administració, pateixen a l'Administració", ha afirmat el portaveu del Govern, Antoni Costa, que ha desgranat en roda de premsa les funcions i tasques que s'ha encomanat a aquesta Comissió, insistint que la millora de l'agilitat amb la qual es presten els serveis públics és un objectiu de legislatura.

L'objectiu d'aquesta Comissió, formada per representants de tots els nivells de les administracions, és coordinar i definir l'aplicació de polítiques de simplificació administrativa i impulsar i fer seguiment de mesures concretes per agilitzar els processos administratius.

Costa ha assenyalat com a situacions flagrants de la lentitud de l'administració que en matèria de Recursos Hídrics hi hagi demores de dos anys. "Això no és concebible, no es pot aguantar. Això no és donar un bon servei als ciutadans. Cal dir als ciutadans sí o no en un termini que no faci vergonya", ha assenyalat.

El portaveu de l'Executiu autonòmic ha explicat que la creació de la Comissió no suposarà cap increment de despesa, tot i que en el futur, conforme es defineixin les noves maneres d'actuar, l'Administració sí que necessitarà incorporar més personal.

.

Tags

Categoría

Illes Balears