Notícies Balears.

Notícies Balears.

"Baleares, primera comunitat en incloure la vacuna reforçada contra el pneumòcic en el calendari vacunal infantil" "Les Illes Balears, primera comunitat en incloure la vacuna reforçada contra el pneumòcic en el calendari vacunal infantil"

La Conselleria de Salut destina 1,9 milions d'euros a la compra de 40.000 dosis de la vacuna conjugada de 20 serotipus

PALMA, 11 d'abril.

Balears serà, a partir d'aquest mes d'abril, la primera Comunitat Autònoma que inclourà la vacuna conjugada de 20 serotipus contra el pneumococ en el calendari vacunal infantil després de l'autorització per al seu ús per part de l'Agència Europea del medicament.

En nota de premsa, la Conselleria de Salut ha afirmat aquest dijous que la protecció és "fins a quatre vegades major" en comparació amb la dosi anterior de 13 serotipus.

A més, s'ha avançat que per al període compres entre el 31 de març d'aquest any i el 30 de març de 2025 s'ha destinat un pressupost de 1,9 milions d'euros per a la compra de 40.000 dosis. D'aquestes, s'administraran 25.500 a la població infantil.

Segons ha explicat la directora general de Salut Pública, Elena Esteban, al centre de salut de Palmanova, la immunizació del nou fàrmac als nadons es realitzarà en quatre dosis que es repartiran als dos, quatre i sis mesos d'edat, amb un reforç afegit quan el menor compleixi els 11 mesos.

D'altra banda, ha destacat que la vacunació en la població adulta es va iniciar el passat mes d'octubre. En aquests casos, la seva administració està indicada per al grup entre 65 i 75 anys o els individus trasplantats, malalts de càncer o persones immunodeprimides i immunodeficients, així com per als que pateixen malalties cardiovasculars i respiratòries, igual que els residents en centres geriàtrics.

Cabe destacar que la xarxa nacional de vigilància epidemiològica (Renave) ha notificat una prevalença d'entre 3.000 i 4.000 casos anuals a Espanya, els principals afectats dels quals són menors de cinc anys i persones de més edat.