Notícies Balears.

Notícies Balears.

Baleares prohibirà els mòbils i implementarà un pla de prevenció d'addiccions a les pantalles als centres educatius.

Baleares prohibirà els mòbils i implementarà un pla de prevenció d'addiccions a les pantalles als centres educatius.

La regulació de l'ús dels mòbils als col·legis s'aplicarà a partir del proper curs

PALMA, 24 Gen.

Balears impulsarà un pla d'addiccions a pantalles dirigit a alumnes, famílies i docents, que s'afegirà a la prohibició de l'ús dels telèfons mòbils a les aules.

Ho ha avançat aquest dimecres el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, després de participar en la Mesa Sectorial d'Educació, on ha presentat l'esborrany d'instruccions per regular l'ús dels dispositius mòbils a les aules.

A preguntes dels mitjans a la sortida de la reunió, el conseller ha avançat que el pla d'addiccions contindrà instruccions sobre com actuar, especialment en matèria preventiva, davant d'aquesta problemàtica als centres educatius.

En relació a la regulació dels telèfons mòbils a les aules, Vera ha reconegut que no podrà implantar-se aquest curs, com inicialment es va informar, sinó que s'començarà a aplicar el proper curs.

Sobre això, el conseller ha avançat que la possibilitat que els professors, a més de confiscar els telèfons mòbils, puguin visualitzar imatges enregistrades en casos de ciberassetjament o violència i que estava contemplada en el primer esborrany, probablement s'eliminarà per la seva encaix jurídic.

La intenció del Govern és reunir l'opinió de tota la comunitat educativa i assolir el major consens possible abans de final de mes, quan està prevista la reunió de la Sectorial d'Educació a nivell nacional.

Per part seva, els directors dels col·legis i instituts de Balears veuen amb bons ulls que l'administració reguli l'ús dels telèfons mòbils a les aules, tot i que consideren el contingut dels esborranys coneguts fins al moment "descafeïnats" en alguns punts.

En relació a la lliure elecció de llengua, qüestió que els directors dels centres públics han demanat tractar aquest dimecres en un altre dels encontres, Vera ha insistit que en cap cas suposarà segregació, que és la qüestió per la qual els directors haurien expressat major preocupació.

El responsable d'Educació del Govern té previst comparèixer al Parlament el proper 8 de febrer per donar detalls del pla pilot per a la lliure elecció de llengua.