• dijous 30 de març del 2023

Balears arrenca aquest dijous la campanya de vacunació combinada de grip i COVID

img

La campanya comença prioritzant col·lectius específics per edats i factors de risc

PALMA, 11 Oct.

El Servei de Salut de Balears arrancarà aquest dijous 13 d'octubre la campanya de vacunació combinada de grip i COVID-19, que començarà per una població diana de 457.473 persones de col·lectius prioritaris, com ara majors de 60 anys, embarassades, treballadors sanitaris i de residències i pacients amb factors de risc com patologies cròniques o al·lèrgies.

Una de les novetats d'aquest any és que s'amplia la població diana del grup per edat des dels 65 als 60 anys, cosa que augmenta la població a vacunar en unes 55.000 persones.

Aquests col·lectius ja poden sol·licitar cita per a vacunació combinada a través del web citavacunacovid.ibsalut.es i el telèfon d'Infovacunas (971 211 999). Amb tot, a Mallorca la vacunació de COVID a majors de 60 anys començarà a partir del 22 d'octubre perquè ha d'acabar primer la immunització de majors de 80 –porta cert retard respecte a la resta d'Illes en comptar amb una població major en aquesta franja d'edat--.

Cal esmentar també que els ciutadans que pertanyin a un col·lectiu de risc però no consti a les bases de dades de l'IbSalut (per exemple, una dona embarassada assistida a la sanitat privada) han de trucar per telèfon ja que no podran demanar la cita per Internet.

A partir de l'1 de desembre la població general podrà demanar cita per a la vacuna de grip sempre que hi hagi disponibilitat de dosi. Salut ha adquirit 304.800 dosis de vacunes de grip, tetravalents --eficaces contra quatre ceps diferents-- i inactivats, "totalment segurs", segons ha indicat la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font.

Notícies més vistes Avui