• dimarts 6 de juny del 2023

Balears arriba al "rècord absolut" de generació de renovables, amb 41,6 GWh al juny

img

PALMA, 22 Jul.

Balears va arribar el passat mes de juny al "rècord absolut" " de generació d'energia renovable amb 41,6 GWh, segons ha detallat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en un comunicat on recull que el mes anterior es van generar 39,1 GWh i 34,9 GWh al juny del 2021.

A més, les xifres de generació fotovoltaica també són de rècord ja que el juny del 2022 es van arribar a produir 28,3 GWh a les Illes, superant les xifres del mes de maig, que van ser 26 ,9 GWh. L'evolució comparativa de generació de fotovoltaica durant els mesos de juny ha passat de 12,2 GWh el 2020 a 21,2 GWh el 2021. Tot i les bones xifres de generació d'energies renovables, el Govern ha advertit que les xifres de demanda elèctrica també estan sent de rècord. Així, el juny del 2022 la demanda elèctrica va ser de 538 GWh, una xifra superior a la del juny del 2021, que va ser de 394 GWh; oa la del mateix mes del 2019, amb 380 GWh.

Segons ha declarat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, tot i que les xifres de generació de renovables i de fotovoltaica són excel·lents, ens preocupa que també augmenti la demanda”. Així, ha explicat que en un context de crisi energètica "és essencial ser més eficients" i, per tant, "s'ha de reduir la demanda elèctrica per ser més sostenibles". "Hem de continuar apostant per les renovables i seguir el camí marcat per la Llei de transició energètica i canvi climàtic", ha declarat.

Per la seva banda, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava , ha recordat que el Govern té a disposició de la ciutadania, empreses i administracions, una sèrie d'ajudes.

"El creixement de la generació renovable permet aconseguir quotes més grans al mix elèctric, però encara estem lluny dels objectius. Cal reduir l'alta demanda provocada per les altes temperatures i la reactivació econòmica postpandèmica per aconseguir percentatges més alts de renovables, alhora que despleguem més generació de renovables a les Illes”, ha dit Malagrava. >

Actualment, el Govern té obertes diverses línies d'ajuts per impulsar la penetració d'energies renovables a les Balears. A l'ajutenergia.caib.es es pot accedir a línies de renovables tèrmiques per a sectors econòmics, per al desenvolupament urbà sostenible en municipis petits, ajuts a l'autoconsum amb plaques fotovoltaiques, subvencions per instal·lar sistemes tèrmics renovables i per establir bateries per emmagatzemar l'energia.< /p>

Així mateix, segueixen obertes les línies d'ajudes destinades a l'eficiència energètica. En concret, es pot accedir als ajuts destinats al desenvolupament urbà sostenible en municipis petits, per millorar l'eficiència en instal·lacions agropecuàries i per incrementar l'eficiència al sector industrial, així com els destinats a la rehabilitació d'habitatges en municipis petits.

>

Notícies més vistes Avui