• dimecres 5 d'octubre del 2022

Balears augmenta un 2% la plantilla de Policia Nacional i Guàrdia Civil respecte al 2011, amb prop de 3.800 agents

img

PALMA, 2 Set.

Balears ha arribat als 3.758 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil , la xifra més gran registrada en aquesta dècada, gràcies a l'augment de plantilla del set per cent impulsat pel Ministeri de l'Interior en els últims quatre anys, fet que suposa un dos per cent més respecte al 2011.

Segons ha informat Delegació del Govern a les Illes aquest divendres en nota de premsa, des del 2017, a l'arxipèlag s'han incorporat a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat 247 agents més.

D'aquesta manera, compte a l'actualitat amb un dos per cent d'efectius policials més que fa 11 anys, de manera que es reverteix la pèrdua del 4,7 per cent del nombre d'agents que va patir a partir de llavors "com a conseqüència de les retallades aplicades pels governs del PP", han lamentat.

A més, han detallat que e n el conjunt del país això va suposar la desaparició de 13.077 places, cosa que ara "es veu compensada" en assolir els 154.535 agents, molt a prop, també, del màxim històric del 2011.

La recuperació progressiva de les plantilles des del 2018 ha estat possible gràcies a les ofertes d'ocupació pública successives convocades per iniciativa conjunta del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública i del Ministeri de l'Interior, han afegit.

Amb l'última oferta d'ocupació pública , aprovada el passat 24 de maig pel Consell de Ministres, són 18.872 les places convocades per a Policia Nacional i Guàrdia Civil en els darrers cinc exercicis, sempre amb taxes de reposició superiors al 100%.

Aquest procés es emmarca en l'aposta del Ministeri de l'Interior per l'augment dels recursos personals i materials de Policia Nacional i Guàrdia Civil, i per la millora de les condicions i les retribucions dels agents.

També formen part d'aquesta política el pla d'inf raestructures de 1.000 milions d'euros que s'està executant per a la millora de comissaries i casernes per tot Espanya o la pujada de les retribucions amb què els agents han vist augmentat el salari en més d'un 20 per cent de mitjana.