• dimecres 29 de març del 2023

Balears comptarà amb un tercer jutjat de violència sobre la dona

img


PALMA, 20 Oct.

El Ministeri de Justícia ha comunicat al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que al projecte de Reial Decret de creació de 70 noves unitats judicials corresponents a la programació del 2022 i adequació de la planta judicial, s'inclou la creació del Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de Palma.

Segons han informat en un comunicat, la Comissió Provincial de Coordinació de Violència sobre la dona i per a la protecció de la Infància a la seva última reunió presidida pel llavors president de l'Audiència Provincial de Balears, Diego Gómez-Reino, va acordar traslladar al Ministeri de Justícia la necessitat urgent de tenir un tercer jutjat de violència sobre la dona a Palma. La delegada del Govern a Balears Aina Calvo, membre també de la Comissió, es va comprometre a traslladar la petició al Ministeri.

A més, la Memòria Judicial de 2021 presentada pel president del Tribunal Superior de Justícia de Balears, Carlos Gómez, també reflectia la necessitat de creació de nous jutjats a la comunitat. En concret, se'n demanaven dos de violència sobre la dona a Palma, dos de primera instància a Eivissa, quatre de primera instància a Palma, dos de contenciós administratiu a Palma, un de social a Palma i vuit de Mercantil a Palma.

Notícies més vistes Avui