• divendres 2 de desembre del 2022

Balears crearà un nou tram a l'impost de patrimoni per a operacions superiors a dos milions d'euros

img

PALMA, 3 Oct.

Balears crearà un nou tram a l'impost de patrimoni per a transmissions patrimonials superiors als dos milions d'euros i, alhora, augmentarà el tipus per a patrimonis superiors als dos milions d'euros.

Ho ha explicat en roda de premsa el portaveu d'Unidas Podemos al Parlament, Alejandro López, que ha reiterat la necessitat d'augmentar els impostos "als que més tenen" per enfortir l'educació, la sanitat i els serveis socials.

López ha explicat a la roda de premsa prèvia al Debat de Política General que començarà aquest dimarts a la Cambra autonòmica que el seu grup posarà especial èmfasi en matèries fiscals així com en la millora i la diversificació del model econòmic.

En matèria de fiscalitat, el portaveu de la formació morada ha insistit en la necessitat de, en l'actual context pos tpandèmia i afectat per la guerra, enfortir l'estat del benestar "fent complir la Constitució mitjançant un sistema fiscal progressiu", davant de l'onada de les comunitats governades pel PP que volen abaixar els impostos als que més tenen".

En aquest sentit, ha reivindicat que després de negociar amb els socis del Pacte els propers pressupostos autonòmics inclouran un augment de l'impost de patrimoni a operacions superiors al milió d'euros, de l'11,5 per cent es passarà al 12 per cent, i la creació d'un nou tram a les de més de dos milions d'euros, que pagaran el 13 per cent.

Bàsicament, ha explicat, es tracta d'augmentar el gravamen als habitatges de luxe i als "molts rics".

Segons ha afegit, aquesta qüestió ja està tancada amb els socis de govern.

En la mateixa línia, les propers comptes inclouran més impostos a les cases d'apostes i al joc” perquè són activitats que s'estan lucrant amb activitats que per judiquen la societat”. Aquest punt, ha matisat, està pendent de tancar-se i que "afinin els números".

L'objectiu, ha insistit, és continuar recaptant prou per seguir impulsant ajudes a empreses i famílies.

p>

Notícies més vistes Avui