Notícies Balears.

Notícies Balears.

Balears demanarà la reunió de la Conferència de Presidents després de l'acord entre el PSOE i Junts.

Balears demanarà la reunió de la Conferència de Presidents després de l'acord entre el PSOE i Junts.

PALMA, 10 Nov.

El Consell de Govern ha acordat sol·licitar, en nom de la presidenta de l'Executiu balear, Marga Prohens, la reunió de la Conferència de Presidents, com a òrgan màxim de representació de totes les comunitats autònomes, un dia després de conèixer-se l'acord entre PSOE i Junts.

En roda de premsa, la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, ha expressat la "preocupació" del Govern balear davant l'acord signat entre els socialistes i Junts de cara a la investidura de Pedro Sánchez, "acordant qüestions que atempten contra la igualtat dels espanyols i, per consegüent, dels balears".

"Veiem com s'hi dóna cabuda a una amnistia que inclourà tot tipus de delictes, inclòs de corrupció", cosa que "trencant amb la igualtat entre tots els espanyols i va en contra de la separació de poders", ha censurat la consellera.

En aquesta línia, ha lamentat que l'acord prevegi "una amnistia que va en contra de l'Estat de Dret i mitjançant la qual s'han negociat bilateralment, amb una sola comunitat, qüestions relatives al finançament i condonació de deute de les comunitats autònomes", una situació que ha qualificat d'"inaudita i preocupant".

"No tot val, no es poden creuar línies vermelles", ha enfatitzat Estarellas.

Igualment, ha expressat el seu "total rebuig i condemna a l'atemptat" a l'exlíder del PP de Catalunya Alejo Vidal-Quadras, que aquest passat dijous va patir un tret a la cara. "Li enviem tot el nostre suport en aquests moments tan complicats", ha conclòs.