• divendres 31 de març del 2023

Balears encapçala el creixement de la producció industrial a l'agost, amb un 17,3% d'increment sobre el 2021

img
PALMA, 6 Oct. L'índex de producció industrial va augmentar un 17,3% a Balears durant l'agost respecte al mateix mes del 2021, la Comunitat amb més taxa anual de creixement, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Després de les Balears, les regions següents amb les taxes més altes són Andalusia (13,7%) i Navarra (13,6%). La mitjana nacional se situa en un 5,8% i només una regió, Cantàbria, presenta un descens de la producció industrial (-4,9%), mentre que Extremadura es manté sense variació.

que va d'any Balears acumula un increment de la producció industrial del 19,7%, aconseguint el tercer índex més alt en termes absoluts al mes d'agost només darrere d'Extremadura i Múrcia.

En el conjunt d'Espanya, la producció de la indústria de béns d'equip va ser la que va créixer més a l'agost, en registrar un repunt interanual del 14,9%. Els segueixen l'energia (+9,8%) i els béns de consum no durador, amb un avanç del 6,5%. Per contra, la producció de béns intermedis va baixar un 2,9% interanual a l'agost i la dels béns de consum durador es va contreure un 0,1%.

Per branques d'activitat, les que van incrementar-ne més producció en taxa interanual van ser la indústria del cuir i del calçat (+31,4%) i la fabricació de vehicles de motor (+30,6%). Entre els descensos, els més acusats es van registrar en metal·lúrgia (-15,7%) i en la indústria química (-7,2%).

Notícies més vistes Avui