• dijous 2 de febrer del 2023

Balears encapçala l'increment de la producció industrial al juliol, amb un 16,9%

img

PALMA, 9 Set.

Balears va ser la Comunitat que més va augmentar el seu índex de producció industrial al juliol, amb una taxa interanual del 16,9%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb aquest augment, Balears situa el seu índex de producció industrial, en termes absoluts, dos punts per damunt del nacional. Des de començament d'any, aquest índex ha pujat un 20,1% a les Balears.

Per darrere de les Balears, les següents regions amb més increment van ser Múrcia (10,4%) i Andalusia (9, 1%). La mitjana del conjunt nacional és d'un 1,3%.

A tot Espanya, la producció de la indústria energètica va ser la que va créixer més al juliol, en registrar un repunt interanual del 13,2%. Els segueixen els béns d¿equip (+1,6%) i els béns de consum durador, amb un avanç de l¿1%. Per contra, la producció de béns intermedis va baixar un 5% interanual al juliol i la dels béns de consum no durador es va contreure un 0,7%.

Per branques d'activitat, les que més van incrementar la producció en taxa interanual van ser el subministrament d'energia, gas, vapor i aire condicionat (+18%) i la indústria del cuir i calçat (+13,2%). Entre els descensos, els més acusats es van registrar en altres indústries extractives (-31,5%) i en la metal·lúrgia (-13,1%).

Notícies més vistes Avui