• dissabte 28 de gener del 2023

Balears encapçala la caiguda de la confiança empresarial el quart trimestre, amb un 8,1%

img


PALMA, 17 Oct.

Balears encapçala la caiguda de la confiança empresarial al quart trimestre del 2022 respecte al trimestre anterior, amb un descens del 8,1%, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per darrere de les Balears se situen com les comunitats següents amb més baixades Navarra (-5,6%) i Castella i Lleó (-5,3%). Els únics increments es produeixen a Cantàbria (1,7%) i Astúries (1,1%).

La reculada de la confiança empresarial registrada el quart trimestre és deguda a l'empitjorament tant de l'indicador d'expectatives com de l'indicador de l'indicador de situació actual, en un context marcat per la guerra a Ucraïna, una taxa d'inflació elevada, alts preus de les matèries primeres i pujades dels tipus d'interès.

Amb tot, l'índex de confiança empresarial a les Balears és superior al que es donava el mateix trimestre del 2021.

En concret, el balanç d'expectatives (diferència entre les opinions dels empresaris optimistes i els pessimistes) es va situar a les Balears en -16, 1 punts, davant del descens d'11,8 punts nacional.

Això és perquè el percentatge d'establiments empresarials que pensen que la marxa del seu negoci serà favorable entre l'octubre i el desembre d'aquest any s'ha situat en l'11,5%, xifra inferior a la nacional, alhora que els empresaris q ue es mostren pessimistes sobre l'evolució del seu negoci són un 27,6%, tres dècimes més que el percentatge nacional.

Alhora, el percentatge d'empresaris que opinen que el seu negoci marxarà de manera normal situa en un 60,9% a Balears, davant del 57,2% nacional.

Per la seva banda, el balanç de situació (diferència entre respostes favorables i desfavorables respecte al trimestre finalitzat) és notablement positiu a les Balears , amb 20,5 punts, la dada més elevada del país, en contrast amb el resultat nacional de -2,3 punts.

Aquesta visió més positiva sobre la situació actual és resultat del percentatge d'establiments empresarials que pensen que el seu negoci va evolucionar de manera favorable els tres últims mesos (33,8%) i davant d'un 13,3% que opinen que es va comportar de manera desfavorable i un 52,9% de manera normal.

< p>

Notícies més vistes Avui