Balears enceta una setmana de temps estable amb màximes que podrien estar 9ºC per sobre de la mitjana.

Balears enceta una setmana de temps estable amb màximes que podrien estar 9ºC per sobre de la mitjana.

PALMA, 22 de gener.

La setmana meteorològica a les Illes Balears es presenta amb un temps estable, cels poc ennuvolats i unes temperatures màximes que podrien arribar als 24 ºC, quan el normal per a aquesta època de l'any són 15 ºC.

D'aquesta manera, al llarg d'aquests dies es podria arribar a veure alguna nuvola alta i algun episodi de boires o calitges matinals però de molt poca durada, segons ha confirmat a Europa Press el portaveu adjunt de l'Aemet a les Balears, Miquel Gili.

En concret, per a aquest dilluns s'esperen màximes d'entre 14 i 17 ºC, amb un vent que bufarà fluix de sud-oest però que augmentarà la seva intensitat a moderat durant el dia.

Per la seva part, la temperatura mínima més baixa s'ha marcat a l'estació de Son Torrella, ubicada al municipi d'Escorca, amb -3 ºC i per sota de 0 ºC també ha quedat el termòmetre a Campos amb -1 ºC, per la qual cosa hi ha hagut alguna glaçada a aquests punts.

A la resta de les illes, s'han registrat 2 ºC a cala Galdana i a l'aeroport de Menorca, 1 ºC a Sant Joan de Labritja, 6 ºC a Formentera i la mínima més alta s'ha donat a Cabrera, on els termòmetres no han baixat dels 10 ºC.

Durant la setmana, les temperatures aniran en ascens, amb màximes d'entre 19 i 20 ºC per a aquest dimarts i dimecres, i ja dijous i divendres les temperatures oscil·laran entre els 22 i 24 ºC. Gili ha indicat que aquestes temperatures estaran "bastant per sobre del normal per a l'època de l'any i seran gairebé primaverals", ja que la mitjana solia rondar els 15 ºC.

Amb aquesta pujada general de les temperatures, no s'esperen més glaçades per aquesta setmana i les mínimes es moure entre els 4 i 10 ºC, tant dimarts com dimecres, i pujaran fins als 7 i 12 ºC dijous i divendres.

Gili ha indicat que aquestes temperatures mínimes de la majoria d'estacions meteorològiques de les Balears estaran entre 3 i 4 ºC per sobre del normal, ja que haurien de moure a entre els 6 i 7 ºC.

Pel que fa a la resta de fenòmens meteorològics, no s'esperen precipitacions durant la setmana, el vent en general bufarà suau i l'estat de la mar serà molt tranquil.

.

Categoría

Illes Balears