• divendres 31 de març del 2023

Balears és la regió que més apuja el preu del lloguer en un any, un 13,5% al ​​setembre, segons Pisos.com

img

El director d'estudis de Pisos.com adverteix que "els llogaters tenen menys capacitat de despesa a causa de la inflació"

PALMA, 11 Oct.

Balears és la regió que més ha pujat el preu del lloguer en un any, fins a situar-se en 12,92 euros per metre quadrat al setembre, preu un 13,5% més alt que el del mateix mes del 2021, segons dades del portal immobiliari Pisos.com.

La mensualitat suposa un ascens trimestral del 6,87%, el segon més marcat del país. Mensualment, també va ser la que més es va revalorar d'Espanya, un 2,13%.

Amb aquestes dades, Balears és la segona autonomia amb la mensualitat més cara, només darrere de Madrid (13,53 € /m2).

Palma va ser la cinquena capital més cara, marcant el setembre del 2022 un preu mitjà de 13,07 euros per metre quadrat. La capital balear va registrar una pujada davant del juny del 2022 del 2,96%. Davant del setembre del 2021 va créixer un 11,79%.

Per la seva banda, l'habitatge de lloguer a Espanya va tenir el setembre del 2022 un preu mitjà de 10,20 euros per metre quadrat. Aquesta xifra va marcar un ascens mensual del 0,10% i interanual del 3,98%. Trimestralment, es va ajustar un -0,20%.

El director d'estudis de Pisos.com, Ferran Font, ha advertit que “els llogaters tenen menys capacitat de despesa a causa de la inflació, així que qualsevol pujada, per petita que sigui, desestabilitza el pressupost de què disposen les llars espanyoles, ja de per si ajustat".

A més, pel costat de l'oferta, Font indica que "les mesures de control de les rendes, encara que encara no s'han materialitzat a través de la nova Llei d'Habitatge, actuen d'element dissuasiu per a la inversió en habitatge de lloguer”. "No obstant, per altra banda, l'habitatge continua sent un actiu al qual dirigir l'estalvi mentre altres inversions resulten més volàtils dins d'un escenari de possible recessió", ha puntualitzat.

Notícies més vistes Avui