• dijous 2 de febrer del 2023

Balears es manté com la CCAA amb menys aturats de llarga durada, encara que creix 5,8 punts

img

PALMA, 26 Set.

Balears es manté com la Comunitat Autònoma amb menys aturats de llarga durada a les darrers sis mesos, encara que experimenta un incrementat de 5,8 punts percentuals i marca una dada del 19,5%, segons ha detallat aquest dilluns el Monitor Adecco d'Oportunitats i Satisfacció a l'Ocupació.

Segons aquest estudi , Balears també se situa com una de les CCAA amb menor proporció de conflictes laborals, amb 5,2 per cada 100.000 empreses i un augment del 14,6% en els darrers sis mesos, després d'Andalusia, amb 3,8 vagues, i Canàries, amb 4,6.

D'altra banda, l'informe ha emfatitzat que, tot i que Balears ha experimentat "un fort increment", continua liderant el rànquing amb menys aturats de llarga durada, és a dir, aquelles persones busquen feina sense aconseguir-ho des de fa almenys dos anys.

El segueixen regions com Arag amb un 22,5% i 3,6 punts d'augment, i Catalunya, amb un 25% i 6,5 punts percentuals d'augment el darrer semestre.

Per contra, les comunitats autònomes que han registrat un percentatge més alt d'aturats de llarga durada són Astúries, amb un 37,7% i una pujada de 13,1 punts percentuals; Canàries, amb 32,9% i un augment de 6,2 punts i Andalusia amb un 32,8%, amb un increment de 4,4 punts.

A nivell estatal, l'estudi ha recordat que des de 2014 no es produïen cinc trimestres consecutius amb augments en el nombre d'aturats de llarga durada.

"En general, a Espanya aquest tipus d'aturats segueixen per cinquè trimestre consecutiu, però, alhora, el col·lectiu de desocupats de curta durada s'ha reduït, permetent que el nombre total de persones sense feina hagi seguit baixant”, ha indicat l'informe.

Respecte a la sinistralitat laboral, entre les tres regions on el nombre d'accidents de treball ha augmentat més del 30% el segon trimestre, es troba Cantàbria, amb un augment interanual del 41,7%, les Balears, amb un increment del 41,1% i la Rioja, amb una pujada del 32,5 %.

Notícies més vistes Avui