• dissabte 28 de gener del 2023

Balears espera una compensació de l'Estat per les bonificacions a la xarxa Renfe

img

PALMA, 13 Jul.

El Govern balear espera que l'Estat compensi les Illes per la bonificació del 100% dels abonaments de diversos viatges per a Rodalies, Rodalies i trens de mitjana distància operats per Renfe.

Així ho ha expressat aquest dimecres, en una roda de premsa, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, després de ser preguntat anunci realitzat pel president del Govern, Pedro Sánchez, durant el Debat sobre l'estat de la Nació.

Atès que Balears no compta amb xarxa Renfe, l'Executiu balear ha contactat aquest dimarts "de manera precipitada" amb representants del Govern per analitzar si aquestes bonificacions es poden aplicar també en el cas de les Illes o per buscar la fórmula perquè això es compensi.

Sobre la resposta del Govern, Marí ha indicat que "la dinàmica administrativa sempre es produeix en termes de cordialitat" i de v oluntat de negociació, per la qual cosa hi ha hagut "una resposta, però no concreta".

El conseller ha insistit que falta per veure com s'implementen aquests ajuts a la xarxa Renfe i ha reiterat que "pretensió" del Govern és que es compensi a les Illes.

Notícies més vistes Avui