Balears i Polònia busquen crear vies per augmentar els fluxos comercials i econòmics.

Balears i Polònia busquen crear vies per augmentar els fluxos comercials i econòmics.

PALMA, 29 Ago.

Balears i Polònia tractaran de trobar mètodes per augmentar els fluxos comercials i econòmics entre les dues regions, amb el compositor polonès Frederic Chopin com a "nexe d'unión".

Aquesta és una de les conclusions a les quals s'ha arribat després de la reunió entre el vicecònsol i responsable de l'OAC internacional del Consolat de la República de Polònia a Palma, Konrad Tolloczko, i el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, celebrada aquest dimarts a la Conselleria, segons ha assenyalat la institució autonòmica en un comunicat.

El cònsol ha explicat al conseller la recent reobertura, el 2022, del Consolat Honorari de Polònia a Palma, que té com a principal objectiu proporcionar ajuda i suport a tots els residents polonesos a Balears i als més de 200.000 turistes polonesos que cada any visiten les Illes, així com "buscar vies per incrementar els fluxos comercials i econòmics entre Polònia i Balears".

Per la seva part, Bauzà ha manifestat el seu interès perquè la comunitat polonesa "fomenti la seva cultura a Balears i doni a conèixer que Polònia és una potència en sectors com enginyeria i noves tecnologies". En aquest sentit, la Conselleria ha destacat la figura del compositor polonès Frederic Chopin, que va passar llargues temporades a Mallorca al segle XIX, que "constitueix un nexe d'unión entre ambdues terres" que els representants han coincidit a potenciar i impulsar.

A Balears residien actualment prop de 3.000 persones de nacionalitat polonesa, amb presència en almenys 24 municipis de la província. Aquesta quantitat representa el 0,24 per cent de la població de Balears, amb una mitjana d'edat de 35 anys, set anys inferior a la mitjana.

.

Tags

Categoría

Illes Balears