• dimecres 29 de març del 2023

Balears incorporarà de manera immediata 41 treballadors de la Seguretat Social per reforçar l'atenció al ciutadà

img

PALMA, 3 Oct.

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha aprovat la modificació de les relacions de lloc de treball del Ministeri i les Entitats Gestores i Serveis Comuns de la Seguretat Social per la qual es crearan de manera immediata 1.615 llocs de treball per enfortir l'atenció al ciutadà, dels quals 41 corresponen a les Balears.

Aquesta modificació, que suposa un increment del personal del 7,42% en el conjunt del sistema (el 8,43% si es té en compte només l'augment en l'àmbit de l'Institut Nacional de la Seguretat Social i de la Tresoreria General de la Seguretat Social), representa el primer augment net de plantilla de la Seguretat Social dels últims 10 anys.

Segons ha informat el Govern, aquests 1.615 nous llocs a tot Espanya, 645 del subgrup A2 i 970 del subgrup C1, seran ocupa dos en primera instància per funcionaris interins, la contractació dels quals es tramitarà de forma immediata.

Aquest augment de personal per reforçar l'atenció al ciutadà s'inscriu en el marc del pla de xoc posat en marxa per la Seguretat Social per a pal·liar les mancances de personal.

"Hi ha una voluntat política de solucionar l'abandonament que ha patit l'organització des de començaments de la dècada passada, de reforçar-ne l'estructura i impulsar-ne la modernització en mitjans i efectius", va explicar el secretari d'Estat de la Seguretat Social i Pensions, Borja Suárez, durant la darrera reunió del Consell General de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), celebrada dijous passat.

El pla contempla dues fites més aquest mateix any: el concurs macro de provisió de llocs de treball vacants, que suposarà la incorporació de centenars d'efectius més; i el redisseny dels processos selectius, que busca reduir de forma dràstica els temps de gestió necessaris per al reclutament de nous funcionaris de carrera i que, per tant, contribuirà que la Seguretat Social rebi reforços amb més agilitat.

Notícies més vistes Avui