• divendres 31 de març del 2023

Balears inicia el descens del bec de la setena onada després de dues setmanes de nivells màxims de contagis

img

Encara que la variant 'centaurus' no ha arribat a Balears, expert de Son Espases adverteix que, com altres llinatges, és probable que s'acabi detectant

PALMA, 12 Jul.

Balears ha iniciat el descens del pic de la setena onada de contagis de Covid-19 després de deixar enrere dues setmanes de registres màxims de positius.< /p>

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press el cap del servei d'Epidemiologia de l'Hospital de Son Espases, el doctor Antonio Oliver, que ha recordat, en tot cas, que les apreciacions es fan ara de manera alguna cosa. "imperfecta" atès que ja no hi ha una vigilància global de la incidència ni es fan proves de detecció de manera massiva com fa mesos.

Amb les dades de l'última setmana, ha explicat, l'arxipèlag ja hi hauria superat la que s'ha donat a conèixer com la setena onada de contagis i ha iniciat el de escens.

Pel que fa a l'impacte d'aquests màxims de contagis anotats les últimes setmanes sobre les xifres d'hospitalitzacions, Oliver ha recordat que atès que les xifres d'ingressats evolucionen amb "cert retard" respecte als contagis, caldria esperar que en les dues properes setmanes aquest indicador es mantingui com els últims dies.

El doctor Oliver s'ha referit igualment a la variant predominant, que a les Balears segueix sent avui la BA .5 (85%) encara que també hi ha presència, encara que menys significativa, de la BA.4 i la BA.2.

En relació amb la nova variant detectada coneguda com a 'centaurus', el cap del servei d'Epidemiologia de l'Hospital ha indicat que a les Balears encara no s'ha detectat cap cas, tampoc a la resta d'Espanya, però que el més probable, en funció de la seva expansió i evolució, és que acabi tenint presència, com va passar amb altres llinatges.

A l'actual escenari, Oliver s'ha mostrat partidari de recomanar la recuperació de l'ús de la màscara almenys als espais de més risc de contagi com a espais tancats, amb moltes persones i poca ventilació.

XOX

Notícies més vistes Avui