• dilluns 3 d'octubre del 2022

Balears lidera al juny la creació d'ocupació al sector serveis amb una pujada interanual del 15%

img

Les vendes del sector serveis pugen un 23,4% al juny, amb l'hostaleria al capdavant

PALMA/MADRID, 18 Ago.

Balears va ser la comunitat que més va incrementar la creació d'ocupació al sector serveis el mes de juny passat, amb una pujada interanual del 15,6%, i també la regió que més va elevar les vendes, un 62% en taxa interanual. 2 punts l'ascens registrat el mes anterior, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb l'avenç del juny, el menys pronunciat des del mes de març passat, els serveis encadenen 16 mesos consecutius de pujades interanuals després d'un any de caigudes com a conseqüència de la pandèmia.

Dins dels serveis, l'hostaler ia (serveis d'allotjament i serveis de menjar i beguda) va ser el sector que més va incrementar les vendes al juny, un 54,2% en relació amb el mateix mes del 2021.

En concret, els serveis d'allotjament van multiplicar per més de dues les vendes al juny en taxa interanual (+115,7%), mentre que els serveis de menjar i beguda van facturar un 32,9% més.

Al costat d'aquestes activitats, però ja fora de l'hostaleria, també destaquen l'augment de les vendes de les agències de viatge i operadors turístics, que es van multiplicar per més de tres (+214,7%), i del transport aeri, que les va multiplicar per més de dos (+ 161,8%).

En termes mensuals i en dades corregides d'estacionalitat i calendari, el sector serveis va registrar al juny una reculada mensual de les vendes de l'1,1% després de dos mesos d'ascensos.

p>

Per quinzè mes consecutiu i després de més d'un any de caigudes, l'ocupació al sector serveis va créixer al juny, i ho va fer a un ritme interanual del 4,8%, taxa vuit dècimes inferior a la del maig.

Balears va ser la comunitat que més va incrementar la creació d'ocupació al sector serveis el mes de juny passat, amb una pujada interanual del 15,6%, i també la regió que més va elevar les vendes, un 62% en taxa interanual.

XOX