• dimecres 29 de març del 2023

Balears lidera el creixement del parc empresarial a l'últim any, amb gairebé un 6%, segons Adecco

img

Balears és la Comunitat amb menor percentatge d'ocupats a temps parcial, un 10,9%

PALMA , 31 Ago.

Balears ha liderat el creixement del parc empresarial l'últim any, amb un 5,9% i una taxa de 33,6 companyies per miler d'habitants, segons dades del Monitor Adecco d'Oportunitats i Satisfacció a l'Ocupació: conciliació personal i professional, i oportunitats d'ocupació i desenvolupament'.

Adecco assenyala que, després de les caigudes durant el 2020 i el 2021, el parc empresarial espanyol ha començat a recuperar-se. A tot Espanya, el segon trimestre del 2022, el nombre d'empreses en relació amb la població ha augmentat un 2,4% interanual. La taxa és de 29 firmes per cada mil habitants, cosa que implica no haver recuperat encara els nivells previs a la pandèmia.

Després de les Balears, les regions següents amb més empreses inscrites en la seguretat social en relació amb la seva població són La Rioja i Aragó.

Paral·lelament, el monitor Adecco revela que Balears és la Comunitat amb menor percentatge de treballadors ocupats a temps parcial, un 10,9%, davant del 15,9% del País Basc .

El nombre d'ocupats a temps parcial ha disminuït en deu autonomies, mentre que a 16 regions ha augmentat l'ocupació a temps complet. A les Balears, el percentatge d'ocupats a temps parcial ha baixat en dos punts l'últim any.

A tot Espanya, l'ocupació a temps parcial se situa en la dada més baixa de l'última dècada, 13,7%, després de perdre els últims 12 mesos 17.000 llocs de treball a temps parcial.

D'altra banda, com a la resta d'autonomies, a les Balears ha crescut la proporció de persones que estudien i treballen, assolint els màxims registres en aquesta variable. A les Balears se situa en un 16,8%.

Al conjunt del país la proporció d'ocupats que estudien i treballen alhora ha crescut en 2,2 punts percentuals l'últim any, fins a assolir el 16,6%. En total, hi ha uns 3,67 milions d'empleats a Espanya que compaginen els estudis i la feina.

Notícies més vistes Avui