• divendres 31 de març del 2023

Balears lidera l'augment en la facturació del sector serveis a l'agost, amb un 41% d'increment

img


PALMA, 21 Oct.

Balears és la Comunitat on més augment la xifra de negocis del sector serveis a l'agost, amb un 41,2% d'increment interanual, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per darrere de les Balears se situen Galícia (32,8 %), les Canàries (30,2%) i Madrid (28,4%). Són les úniques quatre comunitats per sobre de la mitjana nacional (23,2%). La que menys va créixer va ser La Rioja (9,4%).

Balears encapçala també el creixement de l'ocupació al sector, amb una taxa anual del 10,1%, seguida de les Canàries (6,5%) ) i Extremadura (4,8%).

Balears presenta així els índexs de facturació i ocupació més alts de totes les Comunitats en termes absoluts. Des de començament d'any acumula un augment del 50,2% en la xifra de negocis i d'un 15,5% en l'ocupació.

Al conjunt d'Espanya, les vendes del sector serveis encadenen 18 mesos dascensos. Els avenços més importants els van registrar les activitats administratives i serveis auxiliars (+36,1%), el comerç majorista (+29,1%), i l'hostaleria (serveis d'allotjament i serveis de menjar i beguda), que va elevar la facturació un 24,4% interanual.

Notícies més vistes Avui