Notícies Balears.

Notícies Balears.

Balears lidera les vivendes de luxe amb un 23,8% del total, segons idealista.

Balears lidera les vivendes de luxe amb un 23,8% del total, segons idealista.

A les Illes es troba el 34,5% dels habitatges d'ultra luxe, aquells per sobre dels tres milions d'euros

PALMA, 23 Ago.

Balears és la província on es concentren més habitatges de luxe, amb un preu per sobre del milió d'euros, acollint el 23,8 per cent del total a Espanya, segons idealista.

En una nota de premsa emesa aquest dimecres, el portal immobiliari ha constatat que el 70 per cent d'aquest tipus d'habitatges es troba a les províncies de Balears, Màlaga, Madrid i Barcelona.

Així doncs, Espanya compta, amb data 1 d'agost de 2023, amb 40.375 habitatges de luxe al mercat amb preus superiors al milió d'euros. Del total d'anuncis, 9.605 es troben a Balears.

Darrere de les Illes està, molt de prop, Màlaga, amb el 22,5 per cent del total, i a continuació es troben la Comunitat de Madrid (12,1 per cent del total) i Barcelona (11,2 per cent).

Alacant és la cinquena província on s'acumula més producte per sobre del milió, amb el 10,7 per cent, seguida de Girona, amb el 5,9 per cent.

El rànquing de les principals províncies amb més habitatges de luxe es completa amb Cadis (2,2 per cent), Santa Cruz de Tenerife (2,1 per cent), València (1,8 per cent), Les Palmas (0,9 per cent), Granada i Biscaia (0,7 per cent en tots dos casos).

Per contra, les províncies on menys habitatges de luxe s'anuncien, a data 1 d'agost, són Palència, Sòria i Zamora, amb només un en cadascuna.

Les segueixen Terol, amb dos; Lleó, amb quatre; Guadalajara i Cuenca, amb cinc cadascuna; Salamanca, amb sis; Ourense i Badajoz, amb vuit; i Valladolid i Burgos, amb nou, el pes de les quals sobre el total nacional d'aquest mercat és insignificant.

En relació amb els habitatges d'ultra luxe, que són aquells amb un preu superior als tres milions d'euros, les 8.328 propietats d'aquest preu que hi havia anunciades a principis d'agost se concentren principalment a Màlaga (3.023 anuncis; el 36,3 per cent del total) i Balears (2.874 anuncis; 34,5 per cent).

Les segueixen Madrid (761; 9,1 per cent), Barcelona (461; 5,5 per cent), Alacant (429; 5,2 per cent) i Girona (252; 3 per cent).

En un total de 13 províncies no hi ha habitatges al mercat per sobre dels tres milions d'euros.

.