• dimarts 6 de juny del 2023

Balears necessita augmentar les reserves de sang 0- i A- aquesta setmana

img

PALMA, 12 Set.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears (Fbstib) ha avisat aquest dilluns que la Comunitat necessita augmentar aquesta setmana les reserves de sang dels tipus 0- i A- per disposar d'un nivell de reserves òptim per atendre correctament tots els pacients que necessiten transfusions.

Segons ha indicat el Banc de Sang a un comunicat, les illes necessiten que almenys 200 persones acudeixin a donar al dia per mantenir un nivell de reserves adequat.

L'entitat ha recordat que es pot donar de dilluns a divendres de 8.00 a 20.30 hores i els dissabtes de 9.00 a 13.30 hores a la seu del carrer Rosselló i Caçador. A més, dilluns es faran recollides a l'estació enològica de Felanitx, a Ca S'Apotecari de Santa Maria i al centre sanitari de Son Servera.

Dimarts es recolliran donacions a Ca's Txeco de Consell, a Espai Na Camel·la de Manacor ia l'edifici J de Can Misses (Eivissa); dimecres, a la sala de lectura del Claustre de Sant Domènec d'Inca, Ca Ses Monges del Pla de na Tesa (Marratxí) i el Palau de Congressos de Santa Eulària; i dijous al Claustre de Santo Domingo d'Inca, el centre cultural de Porto Cristo i Es Banyer d'Alaior.

Finalment, divendres es recolliran donacions als centres sanitaris de Binissalem i Pollença, i dissabte a la sala Palmanova de Calvià.

Els horaris de cada punt de recollida es poden consultar a la pàgina web del Banc de Sang.

La fundació ha recordat que de cada donació, es obtenen tres elements: els glòbuls vermells o hematies, encarregats de transportar oxigen i els que donen el color vermell a la sang, les plaquetes, que impedeixen el sagnat, s'amunteguen i formen un tap de protecció alhora que cicatritzen les ferides. Per acabar, el plasma, que és la part líquida de la sang, és ric en proteïnes i és l'encarregat de la coagulació

XOX

Notícies més vistes Avui