• dimecres 7 de juny del 2023

Balears presenta un pla per combatre la parcialitat no desitjada, que pateixen el 60% dels treballadors parcials

img

Sis de cada deu treballadors voldrien treballar més hores, però no poden

La taxa de parcialitat en dones multiplica per dos la taxa masculina

PALMA, 27 juny.

Govern, sindicats i agents socials han presentat aquest dilluns el sisè Pla de Lluita contra la Precarietat al Treball per, després de la reforma laboral, "seguir millorant la qualitat del treball", i aturar ara, entre altres problemàtiques, la parcialitat no desitjada, és a dir, els casos de persones que voldrien i podrien treballar més hores, però no poden, i que són un 60 per cent dels treballadors amb contracte parcial.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; així com representants de Pimem, Caeb, CCOO i UGT, han presentat el pla després d'una reunió al Consolat de Mar.

Segons ha explicat la presidenta Armengol, després que la reforma laboral "hagi solucionat" " en part el problema de la temporalitat, el pla busca ara aturar la qüestió de la parcialitat i millorar la qualitat de la feina.

En aquest sentit, fins a 80 inspectors --desembarcaran 30 inspectors de la Península-- realitzaran al juliol i agost unes 1.200 actuacions, contra la parcialitat no desitjada, el control del temps del treball i la manca d'altes a la Seguretat Social.

En relació amb la precaritat, segons les dades facilitades pel Govern, encara que les Balears presenten una taxa de parcialitat (14%) per sota de l'estatal (22%), aquesta afecta més dones (17,6%) que homes (8,4%). A més, mentre que a la Unió Europea, dos de cada deu treballadors pateixen parcialitat no desitjada, aquest percentatge s'eleva a sis de cada deu a les Balears.

Notícies més vistes Avui