• dimecres 7 de juny del 2023

Balears presentarà en els propers mesos una estratègia autonòmica d'Intel·ligència Artificial

img

PALMA, 27 Set.

El Govern treballa amb la Universitat de les Illes Balears (UIB), les Cambres de Comerç i diferents agents del camp de la innovació en una estratègia balear d'intel·ligència artificial, que es presentarà en "els propers mesos".

Així ho ha anunciat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, durant el ple del Parlament, en resposta a una pregunta del diputat de Cs Marc Pérez-Ribas.

Company ha apuntat que aquesta estratègia permetrà a Balears "estar preparats" i poder aprofitar oportunitats en matèria de tecnologia, investigació i desenvolupament. "No estem tan enrere com volen fer creure", ha apuntat el conseller.

En aquesta línia, el conseller ha destacat que Balears "disposarà d'una important infraestructura a l'Estat espanyol en intel·ligència artificial" " amb la construcció d´un centre d´intel·ligència artificial i supercomputació amb una inversió d´uns tres milions d´euros.

També ha destacat que la Comunitat compta amb "importants equips de recerca" en aquestes àrees, liderats per la UIB, i que l?any que ve es crearà una càtedra d?intel·ligència artificial, sostenibilitat i salut finançada amb fons europeus, entre altres iniciatives.

El diputat de Cs ha proposat al Govern treballar amb els grups parlamentaris i l'Ajuntament de Palma per presentar una candidatura perquè Palma allotgi la seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la intel·ligència artificial.

Company ha dit que qualsevol proposta que contribueixi a la diversifació econòmica és "benvinguda", de manera que Pérez-Ribas ha avançat que el seu grup presentarà una proposició no de llei amb aquest objectiu.

Notícies més vistes Avui