• dimecres 7 de juny del 2023

Balears provarà aquest dimecres el nou sistema d'alerta d'enviament de missatges davant de catàstrofes

img


PALMA, 31 Oct.

Balears provarà aquest dimecres el nou sistema d'alertes a la població, conegut com ES-Alert o 112 invers, que permet l'enviament generalitzat i immediat de notificacions emergents en cas d'emergència extraordinària o catàstrofe als telèfons mòbils que estiguin connectats a les xarxes de telefonia dins d'una àrea determinada.

En una nota de premsa, la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha explicat aquest dilluns que la prova pilot, que es durà a terme a la zona del Port dAlcúdia, a Mallorca, tindrà lloc a les 12.00 hores del matí.

Els usuaris de telèfons intel·ligents connectats a les antenes de telefonia mòbil situades en aquesta zona rebran una notificació d'alerta als seus dispositius que es visualitzarà de manera similar a un missatge de text.

notificació anunciarà que es tracta duna prova, ocuparà tota la pantalla i anirà acompanyada dun xiulet i una vibració. Segons les característiques de les emergències per a les quals s'emetran les alertes, el xiulet i la vibració es produiran, fins i tot, amb el telèfon silenciat, bloquejat o en situació de No molestar.

El text concret de l'avís serà est: PROVA PROVA PROVA PROVA. Aquest és un missatge del nou sistema d‟avisos d‟emergència de la Direcció General d‟Emergències i Interior a través de les xarxes de telefonia mòbil. Un cop llegit el missatge, premeu "D'acord" per eliminar-lo de la pantalla. No cal fer cap acció. No truqueu al 112. PROVA PROVA PROVA PROVA.

Aquest projecte, impulsat per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, pretén ser una realitat l'estiu del 2023.

Les alertes futures identificaran clarament el tipus d'emergència, la zona concreta i les recomanacions a la població, així com l'òrgan que emet l'alerta. El sistema servirà per guanyar temps de reacció davant d'inundacions, incendis, explosions, fuites de gas, etc., si bé hi ha fenòmens que continuaran sent impredictibles, com seria el cas d'un cap de fibló o un terratrèmol. p> XOX

Notícies més vistes Avui