Balears rebrà 18 milions més dels previstos per al 2024.

Balears rebrà 18 milions més dels previstos per al 2024.

PALMA, 11 de desembre.

Les Illes Balears ingressaran 3.982 milions d'euros de entregues a compte i de la liquidació provisional del sistema de finançament del 2022, 18 milions més respecte als 3.964 pressupostats pel Govern per al 2024, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria d'Hisenda després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

"Es confirma que els pressupostos de les Illes Balears per al 2024 estaven elaborats amb màxima prudència en la previsió d'ingressos", ha declarat el vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, després d'assistir a Madrid a la primera reunió del CPFF de la legislatura.

També s'han aprovat -amb el vot en contra de la majoria de les comunitats autònomes, ha indicat el Govern-, els objectius de dèficit per a les regions el 2024, fixat en un 0,1%, i el 2025 i el 2026, establert en un 0%.

Segons ha indicat la Conselleria balear, d'aquesta manera el Govern central es reserva un 2,9 per cent per als seus propers pressupostos, mentre que les CC.AA., que representen el 35 per cent de la despesa, només tindran un 0,1 per cent.

En el cas de les Illes Balears, el Govern ha previst estabilitat pressupostària, és a dir, un dèficit del 0,0% en els seus pressupostos per al 2024, que la propera setmana encaren els plecs per a la seva aprovació definitiva.

A la sortida, el vicepresident ha subratllat que la cita estava prevista per a ser "un tràmit" i que estava plantejada perquè el Govern central pugui continuar amb el procés d'elaboració dels seus pressupostos.

Per això, ha dit que "és urgent que, com abans, es convoqui una nova reunió per tractar temes rellevants com la reforma del sistema de finançament, que està pendent des del 2014, i per al qual el Ministeri segueix definir la seva proposta".

En relació amb la possible condonació de deute a les CC.AA., el Ministeri ha manifestat que es negociarà bilateralment amb els governs autonòmics "sense que en cap cas s'hagin definit els criteris que proposa el Ministeri ni s'hagin justificat els 15.000 milions de condonació promesos a Catalunya en un acord entre el PSOE i Junts", ha indicat Costa.

El vicepresident del Govern també ha recalcat que el CPFF és l'únic lloc on es poden negociar aquests temes que afecten totes les comunitats autònomes de règim comú. En aquest sentit, Costa ha destacat que la ministra ha negat que s'estigui negociant bilateralment amb Catalunya el finançament o la condonació de deute.

"El Govern balear no tolerarà que hi hagi negociacions bilaterals entre l'Executiu central i un sol govern autonòmic en matèries com el finançament o una possible condonació de deute", ha insistit Costa.

Costa ha assistit a la reunió en la seu del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública acompanyat del director general de Pressupostos i Finançament, Bartomeu Alcover, i de l'interventor general de la comunitat autònoma, Carlos Bonet.

Tags

Categoría

Illes Balears