• divendres 31 de març del 2023

Balears rebrà 6,5 milions més de fons Next Generation per millorar la gestió de residus

img

PALMA, 22 Jun.

Balears rebrà 6,5 milions d'euros del Pla de suport a la implementació de la normativa de residus, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb fons Next Generation, segons s'ha acordat a la conferència sectorial de Medi ambient, celebrada aquesta setmana.

Segons ha explicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa, es tracta de la segona partida de fons Next Generation que el ministeri de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic destina a la gestió dels residus.

A la primera, les Illes van rebre 15,5 milions d'euros que es van destinar a una convocatòria d'ajuts adreçats als consells insulars, ajuntaments, mancomunitats, consorcis de residus i gestors de residus concessionaris d'instal·lacions de titularitat pública.

Actualment,la direcció general de Residus i Educació ambiental treballa en la resolució d'adjudicació dels fons després d'haver rebut sol·licituds per valor de 30,8 milions d'euros.

Aquesta segona partida manté els criteris de distribució de la primera . Per tant, l'Estat continua acceptant les reivindicacions de la conselleria de Medi Ambient i Territori, segons han recalcat, en el sentit que tingui més pes la quantitat de residus que es genera a cada territori que no pas la població censada.

>

D'aquesta manera, comunitats on el pes del turisme és més elevat veuen compensat el fet que es veuen obligades a gestionar un volum de residus per càpita més elevat.

En aquest sentit, han recordat que el 2019 la diferència entre el mes de màxima generació de residus (agost) i el de mínima generació (gener o desembre) va ser del 161 per cent a Eivissa i Formentera, del 154 per cent a Menorca i del 35 per cent a Mallorca. /p>

D'acord amb els criteris fixats pel Ministeri, els fons podran subvencionar projectes que tinguin a veure amb la implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus i millora de les existents; la construcció d'instal·lacions específiques per al tractament dels bioresidus recollits separadament; la construcció de noves instal·lacions de preparació per a la reutilització i el reciclatge d'altres fluxos de residus recollits separadament; així com inversions relatives a instal·lacions de recollida, triatge i classificació.

Els projectes objecte de finançament s'han d'haver iniciat en una data posterior a l'1 de març de 2020 i el termini d'execució ha de finalitzar, com màxim, el 31 de maig del 2026.

Notícies més vistes Avui