• dijous 30 de març del 2023

Balears rebrà el 2023 la xifra rècord de 3.350 milions del Govern

img

PALMA, 28 Jul.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha detallat, aquest dijous, que Balears rebrà l'any que ve un total de 3.350 milions en concepte de finançament autonòmic, una "xifra rècord per millorar les polítiques públiques" de les Illes.

En roda de premsa després de reunir-se amb el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, Armengol ha destacat aquest "augment històric" del sistema de finançament per als pressupostos del 2023 ja que les Illes rebran un total de 677 milions més, fet que suposa un augment del 25,3% quan el Executiu central va assignar 2.673 milions.

La dirigent del Govern ha celebrat aquesta xifra que, segons les seves paraules, "significa millorar les polítiques públiques sobretot la sanitat, l'educació i els serveis socials".

p>

"Som conscients de l'esforç que és per al Govern no i del que fan amb totes les comunitats autònomes, però les Balears rebrà més. És una forma de protegir els serveis públics de la ciutadania”, ha asseverat Armengol, que ha constatat que Bolaños “té molt clar” les necessitats de les Illes.

El ministre, per la seva banda, ha destacat que la relació entre l'Executiu balear i el Govern és "extraordinari i de lleialtat". "Som conscients que la manera d'avançar és sempre a través d'acords", ha recalcat.

Notícies més vistes Avui