• dimecres 7 de juny del 2023

Balears signa el primer conveni col·lectiu de socorristes d'Espanya, amb pujades salarials de fins a 30%

img


PALMA, 2 Nov.

Associacions empresarials i sindicals han signat aquest dimecres a Palma el primer conveni col·lectiu de socorristes d'Espanya, que preveu increments salarials de fins al 30 per cent en algunes categories.

Segons han assenyalat en una roda de premsa els representants de CCOO i UGT i de les patronals del sector, es tracta d'un conveni pioner que finalment omple un buit normatiu en un sector important per a les Balears.

Els representants dels sindicats i les empreses han explicat que fruit de les pujades salarials acordades, de mitjana els socorristes de piscina cobraran uns 1.200 euros al mes i els de platja uns 1.400 euros. Fins ara, han indicat, cobraven, aproximadament el Salari Mínim Interprofessional.

El nou conveni, han apuntat, beneficiarà els prop de 4.000 socorristes que cada estiu treballen a l'arxipèlag i que fins ara estaven regulats pel conveni estatal d'instal·lacions esportives.

També han explicat que, en el marc de la reforma laboral, els socorristes de Balears deixaran de ser treballadors eventuals per ser contractats com a fixos o fixos discontinus.

Notícies més vistes Avui