• divendres 2 de desembre del 2022

Banc de Sang avisa que Balears necessita 1.000 donacions setmanals i activa 23 punts de recollida fins dissabte

img

PALMA, 5 Set.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears (Fbstib) ha alertat aquest dilluns que la Comunitat necessita 1.000 donacions de sang a la setmana per atendre les peticions dels hospitals, animant la població a acostar-se a donar en 23 punts de recollida habilitats fins dissabte.

En un comunicat , l'entitat ha especificat que tots els grups sanguinis són necessaris, si bé aquesta setmana es requereixen especialment donacions dels grups O+ i O-.

El Banc de Sang ha recordat que es desplaça cada dia amb unitats mòbils a diferents zones per facilitar la donació, i que també és possible fer-ho a la seu ubicada al carrer Rosselló i Caçador a Palma (de dilluns a divendres de 8.00 a 20.30 hores i els dissabtes de 9.00 a 13.30 hores).

Aquest dilluns es pot donar també a l'antic edific io de Policia Local d'Artà, a l'antiga biblioteca de Costa des Pou de Lloret, al casal de barri de Son Sardina a Palma i al centre cultural de Ferreries.

Dimarts es faran recollides al Ajuntament de Campos, al centre Jove de Santanyí, l'edifici H de Can Misses a Eivissa i el Club Nàutic de Ciutadella a Menorca.

Dimecres es recolliran donacions a l'Hospital Son Espases (consultes externes), a la Casa de Cultura d'Alcúdia, a l'Ajuntament de Campos ia Can Misses a Eivissa.

Dijous es podrà donar a la Casa de Cultura d'Alcúdia i al Centre Cotoner d'Esporles; divendres, a la unitat bàsica de Badia Gran (Llucmajor) i al saló parroquial de l'Alqueria Blanca de Santanyí; i dissabte, a la unitat bàsica de Fornalutx.

Els horaris concrets de cada punt de recollida es poden consultar a la pàgina web del Banc de Sang (donasang.org).

L'entitat ha recordat que les donacions tenen una durada de 20 a 30 minuts i "ofereixen a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments": pacients d'intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d'altres).

XOX

Notícies més vistes Avui