• dimecres 7 de juny del 2023

Barbacid demana a l'Estat "més esforç" per "potenciar la investigació sanitària" i "posar remei" a la seva situació

img

PALMA, 16 Jun.

L'investigador i bioquímic Mariano Barbacid ha demanat al Govern central "més esforç" per "posar remei" a la situació sanitària i "potenciar la investigació a Espanya".

Així s'ha expressat Barbacid en declaracions als mitjans, després de visitar la Fundació Institut de Recerca Sanitària de Balears (IdISBa), a l'Hospital Universitari Son Espases, a Palma.

"És important que se sentin els nostres líders i que se n'adonin de la situació”, ha dit el bioquímic, que ha recordat que “gràcies a la investigació ia la ciència s'ha controlat la pandèmia”.

En aquest punt, ha reiterat que un país com Espanya, "si vol estar entre els primers del món, ha de canviar el model productiu, que passa per potenciar la investigació".

"Per exemple, al camp de la investigació biomèdica, estem a nivells inferiors a la crisi del 2008, no ens hem recuperat encara i ja són gairebé 15 anys", ha lamentat.

Per això, ha considerat que Espanya "necessita fer un esforç" i tornar a donar suport a la investigació i l'atenció sanitària. "Van de la mà, com més investigació hi hagi, millor atenció", ha sostingut Barbacid. investigadors que se n'han anat en aquesta dècada".

"Tenim el programa Ramón y Cajal, però vénen pràcticament sense ajuda i no deixaran una carrera brillant per tornar a Espanya si no tenen garanties de finançament ", ha conclòs.

La visita de Barbacid s'emmarca en els actes de la celebració del 50è aniversari de la Fundació Científica de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. En aquest context, l'investigador impartirà a la Fundació Sa Nostra a Palma la conferència 'Medicina de precisió i tumors agnòstics: un nou paradigma en oncologia'.

Notícies més vistes Avui