Notícies Balears.

Notícies Balears.

Bauzà crida a la col·laboració de tots per acabar amb el turisme incívic, insolidari, irrespectuós i tòxic.

Bauzà crida a la col·laboració de tots per acabar amb el turisme incívic, insolidari, irrespectuós i tòxic.

PALMA, 26 Març.

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha cridat a la col·laboració de tots "per acabar amb el turisme incívic, insolidari, irrespectuós i tòxic".

Així ha respost el responsable del sector turístic a la pregunta formulada pel diputat del PSIB Àlex Pitaluga, relativa als objectius del nou decret per combatre el turisme d'excés, advertint al conseller que "segueix existint en zones dominades per negocis vinculats a l'oci, on s'abusa de l'alcohol i substàncies estupefaents".

En aquesta línia, el socialista ha demanat que aquesta situació canviï i ha ofert "diàleg" al Govern "si vol pactar".

De la seva banda, Bauzà ha defensat el nou decret ideat per la seva Conselleria "amb l'objectiu de no consentir actituds incíviques que alguns turistes tenen aquí i no en els seus països".

"És un decret que lluita contra un turisme que no fa altra cosa que restar al model de qualitat, a la convivència i al respecte per les nostres Illes", ha insistit el conseller, destacant que la seva aposta contra els excessos és "clara i contundent".

Per acabar, ha demanat al Govern central que atengui les reivindicacions de les Illes Balears de reforços de Policia i que es dugui a terme "una lluita decidida i col·laboració per acabar amb el turisme tòxic".