• dissabte 3 de juny del 2023

Ben Amics reivindicarà els drets del col·lectiu Lgtbi+ aquest dimarts a la manifestació del dia de l'Orgull

img

PALMA, 26 Jun.

L'Associació Ben Amics reivindicarà els drets del col·lectiu Lgtbi+ a la manifestació amb motiu del dia de l'Orgullo, que se celebrarà el dimarts 28 de juny a Palma. Segons ha informat la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, en declaracions a Europa Press, la manifestació del 'Orgull' 2022 començarà a les 19.00 hores a la plaça d'Espanya, sota el lema '30 anys de lluita. Drets i resiliència', i transcorrerà per diferents carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de Cort, on es llegirà el manifest.

Les principals reivindicacions de l'Associació Ben Amics aquest 2022 és l'aprovació de la Llei Trans i de Drets de les persones Lgtbi estatal.

Així mateix, una altra de les reclamacions és fer "memòria històrica" ​​del col·lectiu Lgtbi perquè, d'acord amb Casado, "en un moment al que Espanya ha baixat al lloc 11 al rànquing de drets Lgtbi+ d'ILGA-Europa, és fonamental portar al present els qui van lluitar per consolidar els drets Lgtbi".

Posteriorment, a la mateixa plaça de Cort, se celebrarà la gala de lliurament dels premis Siurell i Dimoni Rosa. L'acte serà presentat per Josep Salme i Mery Cuchillas.

Aquest any, els nominats al Siurell Rosa són el Casal Solleric, la dissenyadora gràfica i activista Natalia Fariñas i l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivexit ). Mentrestant, els candidats al Dimoni Rosa són el polític de Vox a Menorca Antoni Camps, l'Ajuntament de Calvià i el Diari Última Hora.

A més, tindrà lloc una revetlla, en què actuaran DJ Conchito, DJ Sor Fems, AC.EK.Z. i SHEA, DJ L.E.G.S, Drag Mystika i Las Marikarmen.

En aquest context, cal recordar que, aquest any, la celebració de l'Orgull s'ha vist entelada a Palma per la polèmica del 'Pride Week'.

El 'Pride Week' de Palma s'havia d'haver celebrat entre els dies 18 i 28 de juny. No obstant això, unes paraules de la CEO i fundadora d'ELLA Global Community, entitat encarregada d'organitzar-ho, Kristin Hansen, parlant de convidar a participar del Pride Week persones de fora de Palma que potser mai no han vist una lesbiana" i presentant l'acte com una nova manera de captar més turisme o futurs compradors d'habitatges, van acabar desfermant la polèmica.

Davant dels fets esdevinguts, persones anònimes, partits polítics i associacions com Ben Amics van reclamar la cancel·lació de la Pride Week de Palma o, almenys, la retirada dels fons municipals, la dimissió de la regidora de Justícia Social, Feminisme i Igualtat, Sonia Vivas, així com les disculpes de l'alcalde de Palma, José Hila.

Davant el malestar i la indignació generalitzada, l'alcalde José Hila finalment va cessar la fins llavors regidora Sonia Vivas, argumentant que "hi ha línies vermelles que no es poden sobrepassar", i ha cancel·lat el 'Pride Week'. Una cancel·lació del 'Pride Week' a què va respondre Ella Global Community, empresa organitzadora, anunciant accions legals contra l'Ajuntament i tots els responsables de la cancel·lació de l'esdeveniment "pels danys i perjudicis causats".

Uns dies més tard, Vivas va presentar formalment la seva renúncia a l'acta de regidora de l'Ajuntament de Palma, una petició que es va començar a tramitar aquest passat dilluns i que, per ara, ha estat el darrer episodi d'una polèmica que ha entelat el 'Orgull' del 2022 a la ciutat.

Notícies més vistes Avui