• dimarts 6 de juny del 2023

Bueyes anuncia una querella contra el fiscal del cas Cursach i el Tribunal assegura que no tolerarà espectacle

img

La lletrada de l'acusació particular publica un post a Instagram en què retrata els advocats de la defensa i assegura que haurien de ser-hi banqueta dels acusats Subratlla que ho ha fet des del seu compte privat i indica que va dirigit al Ministeri Fiscal L'advocada Teresa Bueyes, acusació particular en el judici que se celebra a la Secció Primra de l'Audiència Provincial de Palma, ha anunciat que interposarà una querella criminal contra el fiscal del cas Cursach, Juan Carrau, després que la magistrada titular del Tribunal, Samantha Romero, ha assegurat a la lletrada que no tolerarà "cap" tipus d'espectacle".

   Així de ferm s'ha expressat durant el judici que se celebra a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears després que els advocats de la defensa, en bloc, hagin manifestat protesta per una publicació realitzada per la lletrada al seu Instagram personal en què surten retratats i expressa que alguns haurien de ser a la banqueta dels acusats.

   Seguidament, el Ministeri Fiscal ha recalcat que la lletrada, amb aquesta publicació, ha comeses dues infraccions disciplinàries. La primera és que s'ha pres imatges sense l'autorització del Tribunal i, la segona, els comentaris són "vexatoris i injuriosos".

Per la seva banda, la lletrada Bueyes s'ha defensat denunciant la " mala fe processal" perquè ha indicat que la fotografia no estava feta per ella. A més, ha afirmat que es tracta del seu Instagram privat i, en concret, es refereixen al Ministeri Fiscal, al fiscal Juan Carrau, sobre el qual ha anunciat que presentarà una querella criminal.

dret a la llibertat d'expressió i dins del dret a la informació”, ha afirmat, alhora que ha indicat que no es refereix “a cap company advocat”.

Davant això, la magistrada Romero, titular del Tribunal de la Sala, ha recalcat a Bueyes que no permetrà que anunciï querelles "si pretén exercir algun tipus de pressió sobre el Ministeri Fiscal". En aquest sentit, ha continuat, "el Tribunal vetllarà perquè totes les parts d'aquest procediment ho facin amb totes les garanties i difícilment es pot fer, si fa aquest tipus d'anuncis".

La sessió ha estat interrompuda durant uns minuts després que l'advocada Bueyes hagi dit que es trobava malament, mentre que el Tribunal de la Sala ha anunciat que prendran "totes les mesures" perquè "tothom se'n va amb llibertat d'exercir els seus funcions en un ambient assossegat".

Notícies més vistes Avui