• diumenge 29 de gener del 2023

Calvo veu "incomplet" comparar només inversió directa als PGE i destaca que augmenta el global de recursos a Balears

img

"Una cosa és quines obres fa l'Estat a Balears i una altra cosa és què fa l'Estat perquè Balears pugui fer les obres que vol"

PALMA, 7 Oct.

La delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, ha destacat que els Pressupostos Generals de l'Estat augmenten el volum global recursos a la Comunitat Autònoma, i ha defensat que una comparativa entre territoris prenent només la inversió directa és "incompleta".

Segons ha informat la Delegació del Govern en una roda de premsa, els PGE preveuen destinar 3.971 milions d'euros a les Balears el 2023, si se sumen inversions directes --en infraestructures titularitat de l'Estat--, finançament autonòmic, règim especial i altres conceptes. Aquest total implica un 19% més que el 2019.

Calvo ha insistit que amb el Govern actual hi ha hagut un “canvi” en la manera de fer política, amb més descentralització i cogovernança. "Una cosa és quines obres fa l'Estat a Balears i una altra cosa és què fa l'Estat perquè Balears pugui fer les obres que vol", ha emfatitzat.

A més, la delegada del Govern ha manifestat que personalment no és partidària d'"un rànquing de guanyadors i perdedors" i de mesurar "si el pressupost és bo" en funció de si una Comunitat avança a una altra. "No estarem mai tots a la línia 1, em preocupa el 'tots contra tots'", ha lamentat.

((Hi haurà ampliació))

Notícies més vistes Avui