Campos arriba fins als -2ºC en una nova nit de gelades a Mallorca.

Campos arriba fins als -2ºC en una nova nit de gelades a Mallorca.

PALMA, 9 de gener.

Mallorca ha registrat una nova nit de les gelades amb temperatures mínimes sota zero en diversos punts i que a Campos han arribat als -2ºC.

Segons la informació de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) recollida per Europa Press, també a Campos, a l'estació de Salines s'han registrat -1ºC, a Lluc -0,3 i a Escorca-Son Torrella -0,2ºC.

Ligerament per sobre dels zero graus s'han quedat Sineu (1), Manacor (1), Binissalem (1), Petra (1) i Artà (1); l'aeroport de Palma (2), Sa Pobla (2), Alfàbia (2), Muro (2), Llucmajor (2), Palma-Universitat (2) i Santa Maria (2); Calvià (3) i Son Servera (3), així com Andratx (4), Pollença (4), Santanyí (4), Porreres (4) i el Port de Pollença (4).

En el cas de Menorca, el termòmetre ha baixat fins als 2ºC a Cala Galdana i a l'aeroport; mentre que a les Pitiüses s'han registrat mínimes de -0,4ºC a Sant Joan i de 5ºC a Formentera.

Aquest dimarts, Mallorca i diverses províncies com Huesca, Barcelona, Girona, Lleida, Navarra i Guipúscoa estaran aquest dimarts en avís per les temperatures mínimes, que podran arribar als -8ºC, en una jornada marcada per mínimes significativament baixes a l'extrem nord-est peninsular, així com en sistemes de muntanya del nord i est i a les Balears, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Aquest dimarts s'espera un temps inestable a causa de l'apropament de la DANA al nord peninsular i d'una baixa atlàntica per l'oest, amb una inusual incertesa en les seves evolucions.

Així, predominaran els cels ennuvolats o coberts a la Península amb precipitacions, la qual cosa afectarà a bona part de la meitat sud i nord-oest peninsular, tot i que a causa de la incertesa de la situació, l'AEMET no descarta que també s'estenguin a altres punts del territori, a excepció de les zones d'interior del nord-est, on no s'esperen.

Malgrat tot, es preveuen més intenses al sud-oest d'Andalusia, on aniran acompanyades de tempestes ocasionals, i no es descarta que arribin a ser fortes en l'entorn de l'Estret.

Quant a les nevades, podrien donar-se en els sistemes Central i Ibèric i cornisa cantàbrica a partir de 500/700 metres pujant a 1.200/1.600 metres; així com a les serralades del sud-est a partir de 1.000 metres pujant a 1.600/1.800 metres. A més, no es descarta neu puntualment a la meseta Nord i a l'est de la Sud.

Als arxipèlags, l'AEMET espera intervals ennuvolats, amb baixa probabilitat d'algun naufragi aïllat a les Canàries muntanyoses mentre que a les Balears aumentaria a cobert al final del dia, quan tampoc es descarta alguna precipitació a l'oest.

Les temperatures màximes descendiran a l'entorn d'Alborán, depressions del nord-est i Cantàbric, tendint a augmentar a la resta de forma més acusada en entorns de muntanya del centre i nord-est. Tot i que les mínimes descendiran a les Balears i terç nord-est peninsular, podrien anar augmentant a la resta de la Península.

S'esperen gelades febles pràcticament generalitzades en zones d'interior de la meitat nord peninsular i interiors de l'est, així com a les Balears, sent més acusades a la muntanya i arribant fins i tot a fortes en l'entorn pirinenc.

El vent bufarà de l'est al Cantàbric i Galícia, amb alguns intervals forts en el seu litoral. D'altra banda, serà de component nord rolando a sud-est a Ampordan, baix Ebre i Balears, els alisis bufaran a Canàries, i a la resta s'espera vent fluix variable amb predominança de la componente est.

Finalment, l'AEMET informa de baixa probabilitat de precipitació a la Península.

Tags

Categoría

Illes Balears