• divendres 31 de març del 2023

Can Sales celebrarà aquest dilluns el Dia de les Dones Escriptores sota el lema 'Abans, durant i després de les guerres'

img


PALMA, 15 Oct.

La Biblioteca Pública del Estat a Palma, Can Sales, celebrarà aquest dilluns, 17 d'octubre, el Dia de les Dones Escriptores sota el lema 'Abans, durant i després de les guerres' (Abans, durant i després de les guerres).

>

Segons ha informat la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en una nota de premsa, la Biblioteca Pública de l'Estat a Palma, Can Sales, gestionada per la Conselleria del Govern balear, celebrarà aquest dilluns 17 d'octubre una lectura organitzada amb motiu del Dia de les Dones Escriptores, que aquest any arriba a la seva setena edició sota el lema 'Abans, durant i després de les guerres'.

Sota el comissariat de l'escriptora Carmen Domingo, la jornada abordarà el tema de la guerra des del punt de vista de les dones, que van reflectir els conflictes dels seus països d'origen tractar els fets.

L'acte començarà a les 18.30 hores i consistirà en la lectura de breus fragments de textos escrits per autores que parlen sobre els conflictes bèl·lics ocorreguts als segles XIX i XX i les seves repercussions.

p>

Entre les autores seleccionades es trobaran Elena Fortún, Montserrat Roig, Almudena Grandes, Aida Cartagena Portalatín, Nellie Campobello, Alaíde Foppa o Maria Elena Walsh.

El Dia de les Dones Escriptores és una commemoració que promou la Biblioteca Nacional (BNE) juntament amb la Federació Espanyola de dones directives, executives, professionals i empresàries (Fedepe) i l'Associació clàssiques i modernes. Associació per a la igualtat de gènere en la cultura, des del 2016.

Cada any aquesta celebració es duu a terme dilluns més proper a la festivitat de Santa Teresa de Jesús --15 d'octubre-- i ho que pretén és reivindicar la tasca i el llegat de les dones escriptores al llarg de la història amb la lectura de fragments representatius de les seves obres.

Per a cada edició es designa una comissària que escull el tema a partir del qual es farà una selecció de textos d'escriptores espanyoles i hispanoamericanes de prestigi cultural i social.

Com cada any, el saló d'actes de la BNE encapçala la lectura de fragments de dones escriptores ia les Balears la Biblioteca Pública de Can Sales --com a biblioteca de la Xarxa de biblioteques públiques de l'Estat-- formarà part per setè any consecutiu.

Notícies més vistes Avui