• dilluns 5 de juny del 2023

Cancel·lacions i retards als aeroports de Balears per la primera de les 12 noves jornades de vaga a Ryanair

img

PALMA, 12 Jul.

La primera de les 12 noves jornades de vaga dels Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) a Ryanair ha deixat diversos vols cancel·lats i d'altres endarrerits als aeroports espanyols, entre ells el de Son Sant Joan, a Palma, i el d'Eivissa.

Segons el sindicat USO, fins i tot dimarts a les 11.00 hores, hi ha 13 vols cancel·lats i 76 endarrerits als aeroports espanyols on Ryanair té base, a causa de la vaga dels TCP.

Del total d'operacions cancel·lades i endarrerides per la vaga a Ryanair , l'aeroport de Palma registra dues cancel·lacions --la ruta Madrid-Palma, anada i tornada-- i un total de 18 retards --cinc sortides i 13 arribades--.

A més, fins a les 09.00 hores d'aquest dimarts, l'aeroport d'Eivissa havia registrat una cancel·lació --una sortida, amb destinació a Barcelona-- i tres retards --una sortida i dues arribades--.

Segons aquestes xifres, per al secretari general d'USO al sector aeri a les Balears, Rafael Bohórquez, "la primera de les 12 noves jornades de vaga dels TCP a Ryanair està tenint una afectació mínima”.

D'altra banda, el secretari general d'USO al sector aeri a Balears ha censurat que “actualment l'empresa està incomplint la resolució de serveis mínims ". Doncs, segons ha assenyalat, "aquesta els fixa al 100% de la plantilla".

En aquesta línia, ha lamentat que, fins ara, "s'han obert un total de 70 procediments" disciplinaris de sanció per als que han secundat la vaga, havent-se produït fins a quatre acomiadaments a tot Espanya”. Tot això, ha assenyalat, "per demanar que Ryanair se sent amb els sindicats representatius del sector, USO i Sitcpla, per negociar el conveni col·lectiu".

Així mateix, ha criticat el fet que "l'empresa continuï amb la seva estratègia d'esquirolatge, portant a treballar tripulants de cabina procedents de Portugal". Això, ha advertit, "ja ha estat denunciat davant d'Inspecció de Treball". "Cal recordar que Ryanair ja va ser advertida amb anterioritat per Inspecció a causa d'això mateix, ara esperem que sigui sancionada com correspon", ha emfatitzat.

Finalment, Bohórquez ha destacat que "no se'n va a tolerar que el salari base sigui 700 euros per a un TCP de Ryanair a Espanya" pel fet que això, ha afegit, "és esclavisme". "Les institucions espanyoles i europees han de respondre de forma contundent davant aquest tipus de pràctiques perquè en cas contrari, si s'estén aquest mal exemple, s'enfonsarà el sector i això és una cosa que ningú vol", ha sentenciat.

Notícies més vistes Avui